Waskemeer verslaat VVAK

Waskemeer verslaat VVAK Op een grauw en grijs sportpark ’t Ald Leger kreeg Waskemeer het geplaagde VVAK op bezoek. Dat de manschappen uit Alteveer/Kerkenveld dit jaar bakzeil halen ten opzichte van het voorgaande seizoen, moge met het vertrek van spelmaker Mark van de Beld naar eersteklasser Hoogeveen en de gestopte clubtopscoorder Alfred Lip duidelijk zijn. Zonder in de eerste helft groots te spelen, stonden de groenhemden bij rust met 2-1 voor. In de tweede helft kwam Waskemeer sterker uit de kleedkamers en werd het kwaliteitsverschil van de koploper enigszins in de score uitgedrukt, 4-1. Op het moeilijk bespeelbare veld begon de thuisploeg te slap aan de wedstrijd. Het baltempo lag te laag en er werd te vaak voor de lange bal gekozen. Dankzij de offensieve spelopvatting van de gastheren, kon VVAK de eerste 20 minuten redelijk goed meekomen, wat resulteerde in enkele voorzetten die eenvoudig door doelman Bouma onschadelijk werden gemaakt. Na deze onaantrekkelijke openingsfase, was het Regillio Holder die de score opende. Bart Roijinga hervatte het spel met een snelle inworp op Smid die zijn voorzet niet goed door de Drentse doelman verwerkt zag worden. Holder was het meest attent en gaf de bal het beslissende zetje. Nadat Nicky Smid de paal had geraakt, was het Mitchell van Kalsbeek die het tweede doelpunt van de middag wist aan te tekenen. De goede loopactie van Bouwe Veenstra werd door Techo Peeters opgemerkt. Nadat Peeters de bal meekreeg in de door Veenstra gecreëerde ruimte, volgde een geplaatste voorzet in de doelmond. Van Kalsbeek ontdeed zich van de centrale verdedigers en schoot de bal raak in de korte hoek onder doelman van der Weide door. Kort daaropvolgend dekte het middenveld van Waskemeer niet fel genoeg door, waardoor VVAK de gelegenheid kreeg voor een crosspass . De mee opgekomen rechtsback haalde de achterlijn en bereikte Timmerman die bekwaam binnen kopte. In de tweede helft zagen de toeschouwers een sterker, maar vooral gretiger, Waskemeer. Dit resulteerde in enkele goede kansen. Bouwe Veenstra veroverde op het middenveld de bal, omspeelde enkele tegenstanders en ging de één-twee aan met Smid. Waar een breedte pass op Bart Kuper een logischere oplossing was geweest, besloot de in de prachtige actie verzeild geraakte Veenstra zelf een schot te lossen die jammerlijk genoeg de benodigde precisie miste. Kort daarna ontstond er een scrimmage in het zestienmetergebied van de manschappen van Alex Padding. Een voetbeweging van Nicky Smid werd Arjan de Boer teveel en punterde de bal achter diens eigen doelman. Het laatste doelpunt van de middag werd door Smid aangetekend. Scheidsrechter Jongman paste, na een zware charge op Bouwe Veenstra, goed de voordeelregel toe. De afgemeten voorzet van de goed ingevallen Jan de Groot werd onhoudbaar voorbij de doelman gekopt. In het resterende gedeelte van de wedstrijd kwamen de gastheren niet verder dan enkele afstandsschoten en verzuimde de thuisploeg om de score niet verder te doen oplopen. De grootste kansen waren voor Hedzer van Veen, welke de bal met het linkerbeen voor het intikken had, maar besloot af te kappen en de bal terug te leggen, niet wetende dat dit niet het gewenste resultaat zou opleveren, en Bindert Poelstra die de Drentse doelman trof. Terstond besloot de goed leidende scheidsrechter het eindsignaal te geven, waardoor Waskemeer opnieuw een overwinning weet bij te schrijven.