Waskemeer verspeeld 2 punten bij herstart

Waskemeer verspeeld 2 punten bij herstart Nadat op 6 november voor het laatst in competitieverband met 0-1 van koploper Leovardia werd verloren, traden de manschappen van Gert Haak zaterdagmiddag voor het eerst na de winterstop aan tegen Minnertsga.  Op een winderig sportpark bleef Waskemeer steken op een onnodig gelijkspel.  Onder leiding van arbiter van der Wal uit Lemmer werd er om klokslag half 3 afgetrapt in en tegen Minnertsga. Waskemeer begon voortvarend en had via Mitchell Schievels direct de kans op de 0-1. In de omschakeling was het verdediger Douwe van der Mei die topschutter Enno Kingma ten koste van een gele kaart vloerde. Waskemeer bleef aandringen op het vijandelijke doel, waarbij Schievels op aangeven van Bouwe Veenstra in tweemaal raak schoot. De thuisploeg stelde hier weinig tegenover. Nog binnen het half uur verdubbelde Mitchell Schievels de score. Opnieuw was het voorbereidende werk van Bouwe Veenstra. Nadat arbiter van der Wal vergat een strafschop toe te kennen aan Waskemeer, was het Hessel Zuidema die op het dak van het doel kopte. Ook Douwe van der Mei kopte uit een standaard situatie rakelings voorlangs. Vlak voor rust schoot Minnertsga nog op de paal, waarbij Waskemeer met de schrik vrij kwam. Na rust stond de verdediging niet goed, waarbij de rappe aanvaller al dan niet gehaakt zich slim liet vallen. Ditmaal werd er wel een penalty toegekend die snoeihard achter Fedde Akkerman verdween. Waskemeer leek lange tijd in aanmerking te komen voor de volle buiten. Echter, goede kansen werden niet door de gevaarlijke Veenstra en Schievels benut. Nadat Remco Melles eerst nog met een prima actie de bal met het hoofd van de lijn wist te halen, ging het in de laatste minuut alsnog mis. Waskemeer verzuimde de bal adequaat weg te werken, waarna de thuisclub gretig binnen schoot. Hiermee gingen twee dure punten verloren, welke Waskemeer hard nodig heeft in de race om uit de gevarenzone te komen. Komende dinsdagavond staat het inhaalduel tegen Wykels Hallum op het programma. Er zal om 20:00 uur thuis worden afgetrapt. Onderstaande wedstrijdfoto's zijn van Jaco Jonkman afkomstig.
8 Fc. Grootegast 1 26 34
9 Minnertsga 1 26 33