Waskemeer verspeelt opnieuw dure punten

Waskemeer verspeelt opnieuw dure punten Waskemeer heeft opnieuw duur puntverlies geleden. In de thuiswedstrijd tegen SCN, leek het in eerste instantie een eenvoudige middag te worden voor Waskemeer. Een comfortabele 3-0 voorsprong, bleek uiteindelijk niet genoeg te zijn voor de eindoverwinning. Het werd tegen laagvlieger SCN uiteindelijk 3-3, waarmee opnieuw dure punten tegen een degradatiekandidaat verspeeld zijn. Ondanks dat Waskemeer, dat aantrad zonder de geschorste aanvoerder Poelstra, in de openingsfase niet groots speelde, leek dit gedurende de wedstrijd afdoende te zijn om SCN te verslaan, daar binnen het half uur een 3-0 voorsprong op het bord genoteerd stond. Een vrije trap op ruim 20 meter van het doel, werd door Jurrien Hummel prachtig binnengeschoten. Enkele minuten later werd een voorzet van Bart Kuper door rechtsachter Douwe van der Mei op de lat gekopt. In de rebound was Regillio Holder het meest attent en schoot onberispelijk raak. Nadat Waskemeer enkele mogelijkheden onbenut had gelaten, tekende Nicky Smid op aangeven van Hedzer van Veen voor de 3-0. Tot dit moment was SCN nauwelijks gevaarlijk geweest voor het doel van keeper Johan Bouma.  Nadat de goed spelende Douwe van der Mei middels één van de vele charges het veld geblesseerd moest verlaten, scoorde SCN nog voor de rust vanuit het niets. Linksachter Oene Bouma verslikte zich in de bal, waarop vervolgens doelman Bouma de bal kort teruggespeeld kreeg en deze het middenveld inspeelde. Een onderschepping en een beheerste afronding volgden, waardoor er met een 3-1 stand werd gerust. Nadat ook aanvoerder Holder geblesseerd in de kleedkamer achter bleef, zag het publiek een heel ander Waskemeer. De thuisploeg speelde ongeorganiseerd, wat resulteerde in een tweetal treffers voor SCN. Tot tweemaal toe kon SCN vrij inschieten na het produceren van de veelal gehanteerde lange bal. Waskemeer creëerde zelf vrijwel niets meer, waardoor het gelijke spel op basis van de tweede helft pijnlijk genoeg als terecht moet worden bestempeld.