59'
60'
Dennis Hardenbol

Doelpuntrijk treffen RWF eindigt in puntendeling

Zaterdagmiddag stond de lastige uitwedstrijd tegen titelkandidaat RWF op het programma. Ondanks een 0-2 voorsprong (tweemaal Mitchell Schievels), eindigde het duel in maarliefst 3-3, waarmee de groenhemden het eerste punt van de competitie mochten bijschrijven.

Om half 3 was het arbiter Adema die voor de aftrap van de wedstrijd floot. De gastheren wilden zich graag revancheren na de verliespartij vorige week bij SCN, Waskemeer ging na een gestaakte wedstrijd, een nederlaag tegen SVBO en een vrije speelronde op zoek naar de eerste punten in deze competitie. De thuisploeg ging voortvarend van start, maar bij de eerste grote kans liet doelman Johan Bouma, welke teruggekeerd is op het oude nest, zijn kwaliteiten middels een uitstekende redding zien. Aan de andere kant van het veld schoot de van een blessure teruggekeerde Mitchell Schievels op aangeven van Virgil Muller vlak voorlangs. Mede dankzij diverse goede reddingen van doelman Bouma bleef de score gelijk. Na bijna een half uur te hebben gespeeld kwam Waskemeer via Mitchell Schievels op voorsprong. Een diepe bal van Danny Holband werd door Jurrien Hummel verlengd, waarna Schievels eenvoudig raak schoot. De gastheren verzuimden om de score gelijk te trekken, waarna Schievels op aangeven van Muller met het hoofd de score verdubbelde (0-2). Nog voor rust wist RWF in slechts enkele minuten terug te keren in de wedstrijd. Na twee tegendoelpunten vlot achter elkaar (Xander Wagenaar en Daan de Boer) werd er gerust (2-2). In het tweede bedrijf had RWF tot de 59e minuut nodig om op voorsprong te komen. Na een fraaie combinatie was het Xander Wagenaar die middels zijn tweede treffer deze middag de thuisploeg op een 3-2 voorsprong wist te zetten. Middels een wonderschoon schot van invaller Dennis Hardenbol kwam Waskemeer snel op gelijke hoogte (3-3). In het resterende gedeelte van de wedstrijd wist doelman Bouma met nogmaals een goede redding de groenhemden van een punt te verzekeren. Na ruim 90 minuten te hebben gespeeld resteerde een puntendeling, waarmee Waskemeer het eerste punt van de competitie mocht bijschrijven.

Aankomend weekend speelt Waskemeer in het bekertoernooi voor eigen publiek tegen tweedeklasser Drenthina. De aftrap vindt om 14:30 uur plaats. Naast het eerste elftal, zijn ook Waskemeer 2, 4 en 5 door in het bekertoernooi, wat een unieke prestatie is in de clubhistorie.