Waskemeer in oefenwedstrijd langs vv Groningen

Dit weekend stond een oefenwedstrijd op de planning tussen Waskemeer 1 en vv Groningen 1. De selectie van de groenhemden bestond uit een afvaardiging uit vrijwel alle seniorenelftal vanuit onze vereniging. De tegenstander uit Groningen haalde in februari het nieuws doordat het alle seniorenelftallen terugtrok uit de competities. In het seizoen 2023/2024 maakt de vereniging echter een doorstart en de oefenwedstrijd vormde de opmaat naar het nieuwe seizoen voor de gastheer waarin de Groningers zullen uitkomen in de vijfde klasse van het zaterdagvoetbal.

Op sportpark Het Noorden werd onder tropische omstandigheden om 15:00 afgetrapt door beide teams. De wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op waarbij de grootste mogelijkheden voor de groenhemden te noteren vielen. De vlugge Virgil Muller en Bouwe Veenstra maakten dat de verdediging bij tijd en wijle alle zeilen moest bijzetten en het geluk had dat ofwel de keeper z’n mannetje stond ofwel dat de ballen langs of over het doel zeilden. In de eerste helft werd eenmaal het net gevonden door Bouwe Veenstra; echter werd hij teruggefloten vanwege buitenspel. In de tweede helft werden de gebroeders Seijo en Harry van der Veen gewisseld voor de fitte routiniers Klaas Schurer en Rolf Stuiver. Laatstgenoemde kreeg binnen enkele minuten de uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Na een lange rush zag Rolf met al zijn ervaring de ruimte achter de verdedigende linie en kwam hij gebruikmakend van zijn loopvermogen zowaar in een 1-op-1 mogelijkheid met de keeper. Rolf, die volgens de statistieken van voetbalnoord in zijn 40-jarige carrière 9 maal tot scoren kwam voor het vlaggenschip, had waarschijnlijk iets heel moois in zijn gedachten maar in de uitvoering leverde het een pegel op die ver naast de goal belandde. Enkele minuten later was de verdiende voorsprong voor de groenhemden wel een feit. Wederom was Rolf Stuiver betrokken; ditmaal als aangever. Nadat hij de bal vakkundig wist af te schermen zag hij Bouwe Veenstra vrij staan op de rand van het strafschopgebied. Bouwe wist vervolgens na een individuele actie zijn naam als algeheel clubtopscoorder van de vereniging eer aan te doen en schoot de bal in de korte hoek tegen de touwen. Na een korte onderbreking vanwege een drinkpauze viel de treffer enigszins tegen de verhouding in aan de andere kant. De gelegenheidsdoelman aan Waskemeerse zijde was kansloos bij een fraai schot vanaf de rand van het strafschopgebied. De wedstrijd kreeg uiteindelijk toch de winnaar die het verdiende. Na een snelle uitbraak was het Virgil Muller die door wist te breken. De uitkomende keeper wist de bal op een meter of 25 van de goal ternauwernood te onderscheppen maar schoot de bal hierbij in de voeten van Bouwe Veenstra. Deze bedacht zich geen moment en wist de bal middels een fraaie boogbal over de keeper en verdediging in het lege doel te lepelen. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde en was het tijd om op het terras de derde helft in te luidden onder het genot van een hapje en een drankje.

22/10 Waskemeer 1 Drenthina 1 0 - 2
Waskemeer 1 Veenhuizen 1 0 - 6
10/09 Waskemeer 1 ODV 1 4 - 2
03/09 Donkerbroek 1 Waskemeer 1 0 - 7
30/08 Harkemase Boys 2 Waskemeer 1 0 - 0
27/08 Waskemeer 1 VV Groningen 1 0 - 5
23/08 Waskemeer Wilper Boys 4 - 0
20/08 Waskemeer Sios 2 - 0