Eenvoudige oefenzege tegen ONR

Eenvoudige oefenzege tegen ONR Opnieuw kon zaterdagmiddag de tweede helft van de competitie niet worden hervat. Ditmaal werd de wedstrijd tegen Rijperkerk afgelast wegens bevroren oppervlakten op gedeelten van het veld. Derhalve werd besloten om tegen ONR uit Roden, uitkomend in de vierde klasse C, te oefenen op het kunstgrasveld van Bakkeveen. De groenhemden waren deze middag op alle fronten de betere partij, maar verzuimden dit in een ruime overwinning uit te drukken. Na een 0-2 voorsprong bij rust (doelpuntenmakers Bouwe Veenstra en Willem de Jong), werd het uiteindelijk 0-3 voor Waskemeer (doelpuntenmaker Regillio Holder). De grootste mogelijkheid voor ONR was vanaf elf meter, nadat een spaarzame counter onreglementair in de kiem werd gesmoord. Tweede doelman Tim Haven wist uitstekend het matige schot te pareren. Daar Waskemeer een groot aantal kansen onbenut liet, bleef de schade in dit sportieve duel voor ONR beperkt. Doordat de groenhemden zelf niet in competitieverband in actie zijn gekomen, zijn de verschillen van de grote middenmoot met de staart van de ranglijst nog kleiner geworden. Volgende week kan de hoofdmacht zich (ijs en weder dienende) opmaken voor het uiterst belangrijk competitieduel tegen hekkensluiter Dokkum. De aftrap vindt onder leiding van arbiter Wenting om 14:30 uur plaats in Dokkum. Onderstaande wedstrijdfoto's zijn van Jaco Jonkman afkomstig.
10/11 SDS 1 Waskemeer 1 4 - 1