Seizoensafsluiting resulteert in driepunter

Seizoensafsluiting resulteert in driepunter Waskemeer speelde zaterdagmiddag haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Ropta Boys. Ondanks dat er niets meer voor beide partijen op het spel stond, was het de thuisploeg die het meest fel begon. Binnen vier minuten was het raak. Na een afvallende corner mocht Herman Rozema van dichtbij raak schieten, waarbij de bal nipt over de achterlijn verdween. Ropta Boys poogde nog met enkele protesten de arbiter te doen twijfelen. Echter, het besluit van de leidsman bleef terecht overeind. Na deze voortvarende start, werd het spel er voor beide partijen niet beter op. In een rommelig duel vielen er aan beide zijden nauwelijks kansen te noteren, behalve het buitenkansje vanaf elf meter. Bouwe Veenstra werd op snelheid door de uitkomende doelman neergehaald, welke zowel de man als de bal ongelukkig meenam in zijn actie. Wegens de afwezigheid van Willem de Jong, mocht gelegenheidsspits Rik Haven de strafschop nemen. Een ondermaatse inzet kon eenvoudig door de doelman gekeerd worden. Vlak voor rust waren het de gasten die een spaarzame kans met het hoofd naast het doel zagen verdwijnen. Vanaf het moment dat in de tweede helft Jurrien Hummel binnen de lijnen was gekomen en Douwe van der Mei in de spits werd gepositioneerd, ontstonden er weer wat kansen voor de groenhemden. Sander Visser wist de score te verdubbelen, nadat hij de bal via het borst mee nam en in de verre hoek raak schoot. Opnieuw protesten van Ropta Boys wegens vermeend hands. Ook ditmaal werden de protesten door de arbiter weggewuifd. Na vele ongelukkige bloedneuzen aan Ropta Boys zijde en enkele aardige mogelijkheden voor de thuisploeg, bleef het uiteindelijk 2-0 voor de groenhemden. Na het laatste fluitsignaal was het Johnny de Vries die de seizoensafsluiting op het terras verzorgde, waarbij hij onder meer assistentie kreeg van clubzangers Erik de Vries (Ropta Boys) en Regillio Holder (Waskemeer). Middels deze overwinning zijn de groenhemden met 36 punten als zevende geƫindigd en mag het gaan genieten van de zomerstop. Bijgevoegde foto's zijn van Jaco Jonkman afkomstig.