Gehavend Waskemeer verliest degradatieduel Niekerk

Gehavend Waskemeer verliest degradatieduel Niekerk Waskemeer heeft zich zelf zaterdagmiddag een slechte dienst bewezen door met 1-3 te verliezen van Niekerk. Ondanks dat er bij de gastheren in de basis elf flink gepuzzeld moest worden wegens diverse blessures en een schorsing, was de kansenverhouding over de gehele wedstrijd ruim in het voordeel van de groenhemden. Daar waar de thuisploeg moeilijk tot scoren kwam, bleek Niekerk zeer effectief met de mogelijkheden om te gaan die het geboden kreeg, waardoor het uiteindelijk 1-3 voor de gasten werd. Middels deze nederlaag verkeerd Waskemeer, net als een zevental andere verenigingen, in degradatie zorgen. Nadat arbiter Schuurman om 14:00 uur voor de aftrap had gefloten, startte Waskemeer voortvarend. In de eerste twintig minuten kregen de gasten geen ruimte om te spelen, wat uiteindelijk in enkele grote kansen voor de thuisploeg resulteerde. Nadat Bouwe Veenstra via de zijkant door was gebroken stuitte hij op de degelijk acterende doelman. De corner die resteerde leverde niet het gewenste resultaat op. Kort hierop volgend werd Veenstra diep gestuurd, waarbij hij één op één met de doelman faalde door rakelings naast te schieten. Diverse pogingen van de thuisploeg uit onder meer standaardsituaties zorgden niet voor de openingstreffer. In deze fase had Niekerk nog niets klaargemaakt. Echter, rond het half uur spelen ging het volledig mis bij de gastheren. Onder meer matig verdedigen bij de gastheren zorgde er voor dat Niekerk een drietal kansen kreeg in een kort tijdsbestek, welke allen in het doel verdwenen. Gedesillusioneerd zocht Waskemeer de kleedkamer op. Na rust speelde het duel zich nagenoeg alleen maar af op de helft van de Groningers. De groenhemden kregen in het tweede bedrijf een groot aantal corners, waarbij de druk op het vijandelijke doel werd opgevoerd. Diverse reddingen van de doelman stonden aan een verdiend doelpunt in de weg. Zo kopte Veenstra van dichtbij recht in de handen van de keeper, werd de poging van Holder losgelaten, schoot Rozema de rebound in het zijnet en verdween een bal van de goed spelende Sander Visser op Jurrien Hummel rakelings voorlangs. Ook verzuimde arbiter Schuurman aan Waskemeer een zuivere strafschop toe te kennen na een pittige overtreding op Veenstra. Ondanks de stand bleef Waskemeer aandringen wat vijf minuten voor tijd in de eretreffer resulteerde. Op aangeven van invaller Bart Roijenga was het de andere invaller, zijnde de niet geheel fitte Rik Haven, die van dichtbij mocht binnen werken. Terstond floot de arbiter voor het eindsignaal, waardoor de nederlaag een feit was. Middels deze verliespartij verkeerd Waskemeer in de grote groep verenigingen die voor degradatie moeten waken. Volgende week wacht het lastige duel tegen Veenhuizen. Om 14:00 uur wordt er op sportpark 't Ald Leger afgetrapt tegen de titelkandidaat. Onderstaande wedstrijdfoto's zijn gemaakt door Jaco Jonkman.