Geslaagd teamuitje van JO15 naar de Leekster Eagles

Geslaagd teamuitje van JO15 naar de Leekster Eagles In de najaarscompetitie is Waskemeer JO15 officieus kampioen geworden, wat natuurlijk gevierd moest worden met een uitje. Vele mogelijkheden kwamen over tafel, uiteenlopend van paintball tot bowlen. Door het succes van Waskemeer op het Leekster Voetbalgala, waarbij vorige week de Duurt Louwes Trofee werd veroverd, kwam het idee naar voren om een wedstrijd van de Leekster Eagles te bezoeken. De Eagles komen uit in de landelijke 1ste divisie van het zaalvoetbal en draaien nog volop mee om promotie naar de Eredivisie. Een leuke bijkomstigheid is bovendien dat Waskemeer speler Freddie v/d Velde bij de Eagles als captain in de hoofdmacht speelt. Afgelopen vrijdag was het dan zover. Met 11 spelers van de JO15 + begeleiding werd met drie auto’s afgereisd naar Sportcentrum Leek, waar de Leekster Eagles aantraden tegen Hovocubo 2. In de dagen voorafgaand aan de wedstrijd werden de spelregels voor zaalvoetbal aandachtig doorgenomen om goed voorbereid op de tribune te zitten. De Eagles begonnen als nummer 5 aan de wedstrijd met 20 punten uit 10 wedstrijden. De gasten uit Hoorn namen een 8ste plaats in beslag met 12 punten uit 11 wedstrijden. Op voorhand beloofde dit daarom een leuke pot voetbal. Bij aankomst in het Sportcentrum werd de wedstrijd voorbesproken in de kantine onder het genot van een portie patat en wat drinken. Een kwartier voor de aftrap werden de plaatsen ingenomen op de tribune. Bij de spelersopkomst werden de spelers één-voor-één aangekondigd door de speaker, waarbij met name Freddie uitbundig begroet werd door het Waskemeer kamp. In de eerste helft kwamen de Eagles 1 minuut voor rust op een verdiende 1-0 voorsprong, waarna na de voorsprong na de thee werd uitgebouwd naar een verdiende 6-1 overwinning. Hoogtepunt vanuit groen-zwart oogpunt was een schitterend doelpunt van Freddie, die de keeper te ver voor z’n goal zag staan en de bal vanaf eigen helft in het netje schoot. Een uitgebreid verslag van deze wedstrijd is te vinden op de site van de Eagles (http://www.leekstereagles.nl/missie-geslaagd/). Na de wedstrijd werd de avond afgesloten met een groepsfoto, waarna de terugreis werd ingezet naar Waskemeer. Door deze overwinning blijven de Eagles meedraaien in de top van de ranglijst. Op 2 februari wordt de inhaalwedstrijd gespeeld tegen laagvlieger Salaam en bij winst zal de eerste periode veroverd worden. Hiermee komt de doelstelling om promotie te behalen naar de Eredivisie weer een stap dichterbij! Al met al kan de JO15 terugkijken op een geslaagd teamuitje. Bij deze willen we Antje van de Leekster Eagles bedanken voor de gastvrije ontvangst. We komen zeker nog een keer terug om de Eagles te ondersteunen in de strijd om promotie. Onderstaande foto's geven een impressie van het uitje. Credits voor de wedstrijdfoto's gaan naar Antje.
1 Gorredijk JO15-4 0 0
2 Marum JO15-3 0 0
3 Oerterp JO15-2 0 0
4 ONT JO15-3 0 0
5 Roden JO15-5 0 0
6 S.V. Haulerwijk JO15-2 0 0
7 SJO J.V. Oostenburg JO15-3 0 0
8 Stanfries JO15-2 0 0