JO15 dendert langs De Sweach

JO15 dendert langs De Sweach Onder het genot van een aangenaam herfstzonnetje speelden onze pupillen van Waskemeer JO-15 zaterdag thuis tegen De Sweach. Na het gelijkspel in de derby tegen ODV van een week eerder waren de spelers extra gebrand om een overwinning binnen te slepen. Dit zou gezien de voorlaatste positie van De Sweach op de ranglijst goed moeten kunnen. Toen tijdens de warming up bleek dat de fanatiekste tegenstander een toeschouwer was die niet ouder dan 8 jaar kon zijn, besloten de spelers samen met coaches Halbe-jan en Jelmer dat er vandaag echt wel gewonnen moest worden, en als het een beetje kon de supporters langs de kant een mooie show te geven. Nadat scheidsrechter Anno de wedstrijd in gang floot, kwamen deze intenties er in de eerste twintig minuten van de wedstrijd niet helemaal tot uiting. De Sweach trok zich ver terug op hun eigen helft, waardoor er weinig ruimte voor de Waskemeerse aanvallers over bleef om in te voetballen. Dit leidde tot veel balbezit, maar vaak ging het rond de vijandelijke 16-meter gebied net mis. Op een kwart van de wedstrijd kwamen de tegenstanders er zelfs voor het eerst gevaarlijk uit in de counter.  Hierdoor wakker geschud gingen de groenhemden nadrukkelijker op zoek naar de 1-0, die al gauw viel. Aanvaller Aren verraste de laatste man van De Sweach met zijn snelheid en passeerde de keeper beheerst. Bart volgde dit goede voorbeeld kort daarna door een mooie actie met een goal te bekronen. Hoewel het spel nog steeds niet heel goed was, leek Waskemeer nu toch echt los. Toen Laurens scherp op een klutsbal reageerde en Alex een rebound binnen schoot, konden onze groene talenten met een 4-0 ruststand thee gaan drinken. In de rust gaven Halbe-jan en Jelmer aan dat de stand leuk was, maar dat het spel stukken beter kon én moest. De spelers gaven aan het hiermee eens te zijn, wat ze in de tweede helft ook lieten zien. De groenhemden kwamen scherp de kleedkamer uit, en overklasten de tegenstander tijdens de laatste 35 minuten. Er werden mooie combinaties en fraaie aanvallen gecreëerd, waarbij alle spelers lieten zien waartoe ze in staat zijn. Dit leidde gelukkig ook tot een aantal doelpunten. Weer was het Aren die de eerste maakte, hij passeerde met een keurige solo op techniek de volledige Beetsterzwaagse verdediging en knalde de bal tegen de touwen. Vervolgens was het Bart, samen met Laurens strijdend voor de eer van man of the match, die een vloeiende aanval met een doelpunt beloonde. Nu zijn we helaas één goal vergeten, waarvoor de hoofdrolspelers van dit doelpunt ons tijdens de eerstvolgende training een tik op de kop mogen geven ter compensatie voor hun gemiste glorie in dit verslag. Dankzij de solide spelende Waskemeerse verdediging, die De Sweach geen kans meer toestond in de tweede helft, kwam de eindstand uit op 7-0. Deze uitslag, en zeker de tweede helft, geeft ons veel vertrouwen voor de derby tegen onze buren uit Haulerwijk, die volgende week op het programma staat. Onderstaande wedstrijdfoto's zijn gemaakt door Jaco Jonkman.
01/06 Lycurgus JO15-3 Waskemeer JO15-1 3 - 2
25/05 Waskemeer JO15-1 Zuidhorn JO15-3 3 - 0
18/05 SJO Amicitia-BG-ON JO15-1 Waskemeer JO15-1 5 - 2
11/05 Waskemeer JO15-1 Lycurgus JO15-3 0 - 1
04/05 Zuidhorn JO15-3 Waskemeer JO15-1 2 - 3
23/04 Waskemeer JO15-1 Actief JO15-3 5 - 0
18/04 Havelte JO15-1 Waskemeer JO15-1 3 - 0
13/04 Waskemeer JO15-1 Roden JO15-3 1 - 0