JO15 in dying-seconds langs Boornbergum

JO15 in dying-seconds langs Boornbergum Onder schitterende omstandigheden kwam de JO15 zaterdag in actie tegen Boornbergum. De equipe van Jelmer Haites en Halbe Jan de Boer had afgelopen week vertrouwen getankt tijdens het midweekse duel in en tegen Bakkeveen, die overtuigend met 7-1 gewonnen werd. De gasten uit “Boarnbats” hadden tot dusver twee duels gespeeld, waaruit drie punten werden vergaard. Hierbij moet wel vermeld worden dat de verliespartij was tegen kampioenskandidaat vv Drachten, waar de JO15 zelf onlangs met 4-1 het schip tegen in ging. Ruimte voor onderschatting was er daarom niet en na een goede pep-talk voor aanvang van de wedstrijd gingen de groenhemden de wei in. De eerste helft was gezapig van beide kanten, wat natuurlijk mede samen zou kunnen hangen met de tropische omstandigheden op sportpark ’t Ald Leger. Het was dan ook geen verassing dat beide partijen met de brilstand de rust in gingen. De thee deed klaarblijkelijk wonderen, want de tweede helft was voor de toeschouwers een stuk aantrekkelijker. De wedstrijd ging op en neer met kansen voor beide partijen. Nanning onderscheidde zich met enkele uitstekende reflexen en wist daarmee de thuisploeg voor een achterstand te behoeden. Aan de andere kant hadden Alex en Rik hun vizier niet op scherp staan, want beide kwamen oog-in-oog met de keeper niet tot scoren. De wedstrijd leek daardoor op een gelijkspel af te koersen, ware het niet dat Aren zijn voeten liet spreken. In de dying-seconds van de wedstrijd zag hij de keeper iets te ver voor z’n goal staan en lepelde hij de bal vanaf een meter of 25 strak de kruising in. Dit doelpunt werd natuurlijk uitbundig gevierd met zijn teamgenoten en het thuispubliek. Nog geen minuut later floot scheidsrechter Wilco de Vos voor het eindsignaal, waarna een euforisch gejuich opsteeg! Met drie punten “in the pocket” zochten de spelers hierna de kleedkamer op, waar het feest zich voortzette onder de muzikale klanken uit de boombox. Volgende week komt de JO15 in eigen huis om 11:15 in actie tegen Roden JO15-3 voor de beker. De spelers en technische staf zullen er alles aan doen om de goede lijn van de afgelopen weken door te zetten en Roden met 0 punten huiswaarts te sturen.
01/06 Lycurgus JO15-3 Waskemeer JO15-1 3 - 2
25/05 Waskemeer JO15-1 Zuidhorn JO15-3 3 - 0
18/05 SJO Amicitia-BG-ON JO15-1 Waskemeer JO15-1 5 - 2
11/05 Waskemeer JO15-1 Lycurgus JO15-3 0 - 1
04/05 Zuidhorn JO15-3 Waskemeer JO15-1 2 - 3
23/04 Waskemeer JO15-1 Actief JO15-3 5 - 0
18/04 Havelte JO15-1 Waskemeer JO15-1 3 - 0
13/04 Waskemeer JO15-1 Roden JO15-3 1 - 0