JO15 met monsterzege door naar volgende bekerronde

JO15 met monsterzege door naar volgende bekerronde Zaterdag speelde de JO15 van waskemeer zijn laatse poule wedstrijd voor de beker, thuis tegen J.V. Oosterburg JO15-2. Bij winst zouden de Waskemeerse talenten zich op mogen maken voor de knock-out fase van het toernooi, wat toch wel voor een klein beetje spanning zorgde. Tijdens de warming-up wist trainer Halbe-Jan iedereen echter goed scherp te krijgen, terwijl collegatrainer Jelmer nog even van achter de bar voor koffie voor de toeschouwers zorgde. Nadat scheidsrechter Willem Hut de wedstrijd in gang had gefloten, leek het aanvankelijk een lastige ochtend voor Waskemeer te worden. Tijdens de eerste twintig minuten ging het spel op en neer. Waskemeer combineerde zich een aantal keer mooi naar de goal van de tegenstanders, terwijl J.V.O met een paar goede voorzetten gevaarlijk werd. Na een minuut of 25 ontstond bij een vrije trap van Waskemeer echter verwarring bij J.V.O, dat niet op een snelle voortzetting had gerekend. Hier profiteerde middenvelder Bart dankbaar van, die met een steekpass werd weggestuurd en daarmee alleen op de Oosterwoldse keeper af kon. Met veel gevoel schoot hij de bal over de doelman heen, en brak daarmee de wedstrijd open. Terwijl de tegenstander hier duidelijk nog een paar minuten van in de war was, ging Waskemeer rustig door met aanvallen. De 2-0 viel vervolgens al snel, waarna de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was. J.V.O verloor de moed, en Waskemeer kon rustig beginnen te werken aan een monsterscore. Er volgden zo veel goals dat leiders Halbe-Jan en Jelmer er bijna duizelig van werden, en we jullie daardoor de precieze doelpuntenmakers helaas schuldig moeten blijven. Wat we wel weten is dat Waskemeer de wedstrijd lekker uitvoetbalde. Na een onverwachte uitbraak kwam J.V.O toch nog van de nul af, wat de eindstand uiteindelijk op 11-1 bepaalde. Met deze mooie overwinning heeft Waskemeer een plekje in de volgende ronde van de beker verdiend. Komende zaterdag begint de competitie weer, met de uitwedstrijd tegen Ureterp. We zijn erg benieuwd of onze groene pupillen het goede spel van de afgelopen weken hier door kunnen zetten! Onderstaande wedstrijdfoto's zijn door Jaco Jonkman gemaakt
01/06 Lycurgus JO15-3 Waskemeer JO15-1 3 - 2
25/05 Waskemeer JO15-1 Zuidhorn JO15-3 3 - 0
18/05 SJO Amicitia-BG-ON JO15-1 Waskemeer JO15-1 5 - 2
11/05 Waskemeer JO15-1 Lycurgus JO15-3 0 - 1
04/05 Zuidhorn JO15-3 Waskemeer JO15-1 2 - 3
23/04 Waskemeer JO15-1 Actief JO15-3 5 - 0
18/04 Havelte JO15-1 Waskemeer JO15-1 3 - 0
13/04 Waskemeer JO15-1 Roden JO15-3 1 - 0