Kleurloos Waskemeer speelt tegen Anjum teleurstellend gelijk

Kleurloos Waskemeer speelt tegen Anjum teleurstellend gelijk Waskemeer heeft zaterdagmiddag in eigen huis onnodig gelijk gespeeld tegen Anjum. Ondanks diverse kansen in de eerste helft, wist Waskemeer slechts met een benauwde 1-0 voorsprong de kleedkamer op te zoeken. In de tweede helft speelden de groenhemden zwaar beneden hun kunnen en wist Anjum vanuit het niets middels een standaard situatie op gelijke hoogte te komen, waardoor er slechts één punt bijgeschreven mocht worden door de bovenliggende thuisploeg. Onder grijze omstandigheden werd zaterdagmiddag op sportpark t' Ald Leger aangetreden tegen mede middenmoter v.v. Anjum. De gasten lieten de groenhemden het spel maken, waardoor het eerste bedrijf voornamelijk op de helft van de gasten plaatsvond. Zonder groots te spelen ontstonden er diverse kansen voor de groenhemden. Na goed drukzetten door Sander Visser op de rechterflank, wist diezelfde Visser de bal te veroveren en lag de weg naar het doel vrij. De jeugdige Visser trof bij zijn inzet de doelman, waarna de rebound over het doel verdween. Ook Nicky Smid had het vizier niet op scherp en schoot oog in oog met de doelman op de vuisten van de sluitpost. Ook de corner leverde geen openingstreffer op. Nadat een kopbal het doel mistte, was het de snelle Willem de Jong die door wist te breken aan de linkerkant van het veld. De niet zelfzuchtige de Jong schoof de bal breed op Smid, waarbij de doelman alert de bal wist te bemachtigen door zich voor de bal te gooien. Nog in de eerste helft kreeg Waskemeer een indirecte vrije trap aan de rand van het strafschopgebied. Hummel gaf de bal breed, waarna de Jong met precisie raak schoot. Nadat enkele mogelijkheden onbenut waren gebleven, werd de kleedkamer met een 1-0 voorsprong opgezocht. In de tweede helft speelde Waskemeer erg onzorgvuldig en poogde Anjum tevergeefs met enkele counters gevaar te stichten op de helft van Waskemeer. Waskemeer wist nog enkele mogelijkheden te creëren, waaronder opnieuw een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied, maar men was minder dreigend dan in de eerste helft. Met nog zo'n tien minuten te gaan, kreeg Anjum een vrije trap die indraaiend werd genomen. De bal werd door geen één van de inlopende spelers geraakt en belandde tot ieders verbazing achter doelman van Valen. Waskemeer kon met enkele onzorgvuldige voorzetten, een afstandsschot van Tim Haven en een inzet van Rick Haven niet meer scoren, waardoor er twee punten verloren gingen. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen het goed presterende Veenhuizen. Onderstaande wedstrijdfoto's zijn door Jaco Jonkman gemaakt.