Mitchell Schievels
(Storm Baron)
54'

Matige derby tegen RWF eindigt in overwinning

Waskemeer heeft zaterdagmiddag op een goed bezocht sportpark't Ald Leger de derby tegen RWF met 1-0 gewonnen. Op een zwaar bespeelbaar veld werd door beide partijen volop gestreden, maar weinig kansen afgedwongen. Waskemeer kwam in het tweede bedrijf via Mitchell Schievels op voorsprong, waarna lange tijd het geloof in een goede afloop bij RWF verdwenen leek te zijn. In de slotfase dwongen de gasten enkele mogelijkheden af, maar gescoord werd er niet meer. Hiermee pakte Waskemeer de felbegeerde drie punten.

Om klokslag half drie was het arbiter van der Molen die voor de aftrap  tussen de nummers 2 (RWF) en 8 (Waskemeer) floot. De gasten uit Frieschepalen hadden vorige week Waskemeer in actie zien komen tegen SCN en hadden zich hier zichtbaar tegen gewapend. Ondanks dat de manschappen van trainer Haan langduriger aan de bal waren, kwam de eerste echte dreiging vanaf de zijde van Waskemeer. Virgil Muller passeerde op de linkerflank zijn direct tegenstander waarna hij geschept werd door de uitkomende doelman die man en naar verluidt bal raakte. Enkele minuten later verdween een mislukte voorzet van Storm Baron tweemaal op de lat. De wedstrijd kwam moeizaam op gang. De eerste echte grote kans was voor de aanvoerder van RWF die een bal overschoot, nadat deze verdienstelijk was teruggelegd vanaf de achterlijn. Voor rust was het de motor op het middenveld bij RWF, Daan de Boer, die de score had kunnen openen, maar de attent verdedigende Jurrien Hummel blokte het schot voor de doellijn. Op slag van rust was het aanvoerder Hardenbol die namens Waskemeer met een weergaloos schot buiten de zestienmeter vanuit het niets uithaalde. Zijn inzet werd uit de kruising geslagen door de vijandelijke doelman. Tijdens de thee had Waskemeer een omzetting doorgevoerd, waardoor er meer dreiging richting het doel van RWF ontstond. Dit resulteerde uiteindelijk na ruim een uur te hebben gespeeld in een 1-0 voorsprong. Een op het eerste oog eenvoudige voorzet van Baron verdween tussen de defensie en de doelman in, waarna Schievels attent reageerde en binnen werkte. Kort daaropvolgend viel Willem de Jong na contact naar de grond, maar de arbiter wuifde deze op het oog zeker lijkende strafschop tot ongenoegen van Waskemeer weg. Bij diverse spelers van RWF leek het geloof in een goede afloop enige tijd weg te zijn. Van beide kanten was het spel ronduit matig te noemen, waarbij er ook nog eens voor beide doelgebieden weinig te beleven viel. De arbiter van dienst kende daaropvolgend een lastige fase, waarin hij vanuit het perspectief van de thuisploeg regelmatig RWF niets te klagen gaf. Waskemeer was met name op de helft van RWF veelvuldig onzorgvuldig om tot een goede counter te komen. Waskemeer wisselde vervolgens Benjamin St Juste voor de moegestreden gelegenheids linksback Sander Visser. Richting het slot van de wedstrijd speelde RWF opportunistischer, waardoor enkele mogelijkheden ontstonden. Eenmaal dacht RWF op gelijke hoogte te komen, maar arbiter van der Molen had terecht reeds afgefloten wegens een aanvallende overtreding. Met deze overwinning haakt Waskemeer aan bij de subtop en staat het na twee wedstrijden te hebben gespeeld bovenaan in de nog prille tweede periode. Na afloop werd de overwinning in een goedgevulde kantine met livemuziek van Jessy Arjaans gevierd. De komende weken heeft Waskemeer geen competitie verplichtingen. Op 18 maart komt Waskemeer uit tegen FC Assen in actie.

Onderstaande wedstrijdfoto's zijn door Jaco Jonkman gemaakt.

22/10 Waskemeer 1 Drenthina 1 0 - 2
Waskemeer 1 Veenhuizen 1 0 - 6
10/09 Waskemeer 1 ODV 1 4 - 2
03/09 Donkerbroek 1 Waskemeer 1 0 - 7
30/08 Harkemase Boys 2 Waskemeer 1 0 - 0
27/08 Waskemeer 1 VV Groningen 1 0 - 5
23/08 Waskemeer Wilper Boys 4 - 0
20/08 Waskemeer Sios 2 - 0