Nipt verlies voor eerste selectie tegen HFC'15

Nipt verlies voor eerste selectie tegen HFC'15 De eerste selectie van Waskemeer heeft in voorbereiding op de tweede seizoenshelft de eerste trainingsweek afgesloten met een oefenwedstrijd tegen tweedeklasser HFC'15. Bij de groenhemden ontbraken er door uiteenlopende omstandigheden ten opzichte van de eerste seizoenshelft een viertal basisspelers, maar Waskemeer zag na een afwezigheidsperiode van een half jaar Bouwe Veenstra zijn opwachting maken. In het eerste half uur had Waskemeer veel balbezit en wist het diverse opgelegde kansen te creëren, waarvan geen één verzilverd werd. Nicky Smid was met een geplaatst schot het dichtstbij, maar zag zijn inzet over de keeper gaan die vervolgens via beide binnenkanten van de palen weer uit het doel verdween. Ook Bouwe Veenstra kon een rebound na een schot van Nicky Smid niet binnen de palen verwerken. Naarmate de tweede helft vorderde was het de tweedeklasser, welke een zwaar seizoen kent en een tweetal vaste krachten wegens het Leekster Voetbalgala spaarde, die het initiatief overnam en verzuimde enkele goede mogelijkheden te benutten. Derhalve werd er met een gelijke stand de kleedkamers opgezocht. In de tweede helft zag het publiek een gelijkopgaande wedstrijd, waarbij het HFC'15 van oefenmeester Hugo Alves Velame de score opende. Een goed opgezette aanval werd door de mee opgekomen linksachter onberispelijk binnengeschoten. Direct na het tegendoelpunt kwam Waskemeer op gelijke hoogte via Bouwe Veenstra. Na een actie in de diepte leek diens directe tegenstander als winnaar uit de bus te komen, ware het niet dat Veenstra de bal kon blokken die achtereenvolgens achter de doelman verdween. Met nog een paar minuten te gaan was het de thuisploeg die de wedstrijd besliste door een voorzet binnen te werken (2-1). Volgende week zaterdagmiddag (19 januari 2019) spelen de groenhemden een oefenwedstrijd tegen Vitesse'63 (aftrap 14:30 uur), omdat het competitieduel tegen Grijpskerk verplaatst is naar 2 maart a.s. middels de flexibele winterstop. Bekijk onderstaande wedstrijdfoto's die van Jaco Jonkman afkomstig zijn.
10/11 SDS 1 Waskemeer 1 4 - 1