Oefenwinst voor Waskemeer tegen Vitesse'63

Oefenwinst voor Waskemeer tegen Vitesse'63 Nadat Waskemeer in voorbereiding op de tweede seizoenshelft vorige week nipt onderuit ging tegen tweedeklasser HFC’15 (2-1), stond zaterdagmiddag het oefenduel tegen Vitesse’63 op het programma. Geen onbekende tegenstander voor de groen/zwarte brigade, aangezien tegen de Vitessenaren in het seizoen 2015 / 2016 de promotiedroom naar de derde klasse uiteenspatte. Inmiddels zijn de rollen omgedraaid en komt de gastheer uit in de vierde klasse E, alwaar het een derde plaats op de ranglijst inneemt met slechts één punt achter koploper CSVC. Ditmaal werd in Koekange een 1-3 zege geboekt. Op het nieuwe kunstgrasveld in Koekange startte Waskemeer voortvarend. Al in de tweede minuut van het oefenduel was het direct raak voor Bouwe Veenstra, welke aan de rand van het strafschopgebied aangespeeld werd en zichzelf verdienstelijk vrij speelde van diens directe tegenstander. Het schot dat volgde verdween hard in de bovenhoek (0-1). Ondanks het vele balbezit voor Waskemeer wist Vitesse’63 op gelijke hoogte te komen. Door een foutenfestival bij de gasten kwam de thuisploeg via van den Berg na tien minuten spelen alweer op gelijke hoogte. Terstond verzuimden de groenhemden opnieuw op voorsprong te komen, doordat een behoorlijk aantal uitgespeelde kansen onbenut bleven. Zo omspeelde Bouwe Veenstra de doelman, maar schoot de bal in het zijnet, werd Sander Visser oog in oog met de doelman onreglementair gevloerd en verdwenen enkele inzetten vanuit corners over het doel. Nadat Veenstra de bal nog eens rakelings langs het doel had geschoven, kwam Waskemeer na een half uur spelen alsnog op voorsprong. Wederom was het Bouwe Veenstra die het net wist te vinden (1-2). De weerstand van Vitesse’63 was minder dan verwacht, waardoor er logischerwijs nauwelijks uitgespeelde kansen gecreëerd werden om de score weer gelijk te trekken. Een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied resulteerde nog in een corner voor Vitesse’63, maar tot een doelpunt kwam men niet. In de rust werden er een drietal wissels toegepast. Net als in de eerste helft nam Waskemeer het initiatief, wat wederom in een groot aantal kansen resulteerde. Nog voordat er een uur was gespeeld, besliste Regillio Holder met het hoofd het duel (1-3). Terstond werd ook Bouwe Veenstra gewisseld. Waskemeer hield tijdens het restant van het duel eenvoudig stand, maar mocht zich zelf aanrekenen dat er geen grotere score werd neergezet. Na ruim 80 minuten te hebben gespeeld floot de arbiter voor het eindsignaal, aangezien de zon onder was gegaan en het veld op diverse plekken erg glad was geworden door de vorst. Volgende week hervat Waskemeer de competitie middels de uitwedstrijd tegen Twijzel. Op sportpark De Moune zal om 15:00 uur worden afgetrapt. De bijgevoegde foto van Jaco Jonkman is gemaakt tijdens het nacompetitieduel tussen Waskemeer en Vitesse’63 in het seizoen 2015 / 2016.
10/11 SDS 1 Waskemeer 1 4 - 1