Paasweekeinde levert Waskemeer slechts één punt op.

Paasweekeinde levert Waskemeer slechts één punt op. Waskemeer mocht tijdens het paasweekeinde tweemaal aantreden op het eigen sportpark ’t Ald Leger. Zaterdagmiddag stond eerst het thuisduel tegen Grijpskerk op het programma, waarna op tweede paasdag Rijperkerk volgde. Uiteindelijk mocht er slechts één punt bijgeschreven worden. Onder leiding van scheidsrechter Schuurman uit Oosterwolde kende de thuisploeg een moeilijke openingsfase. Een solide spelend Grijpskerk was dan ook de eerste 20 minuten veruit de bovenliggende partij. Tot enorme grote kansen kwamen de manschappen van trainer Faber niet. Desondanks ging het rond een kwartier spelen mis bij een standaard situatie, waarbij v.d. Kamp in volledige vrijheid mocht binnen koppen (0-1). In de periode die hierop volgde waren de groenhemden gewaagd aan de gasten, waardoor het spel iets meer op en neer golfde. Waskemeer wist enkele doelpogingen te forceren, maar tot scoren kwam het niet. Een goede poging van Bouwe Veenstra werd via de vingertoppen van de doelman tot corner verwerkt. Het vlagsignaal voor een hoekschop van de clubgrensrechter werd door scheidsrechter Schuurman opmerkelijk genoeg genegeerd, een doeltrap resteerde. Enkele minuten later brak routinier Herbert Golsteijn gevaarlijk door, waarbij de doelman opnieuw in actie moest komen. Ditmaal werd er wel een corner toegekend, welke door Grijpskerk matig werd weggewerkt. De hardwerkende Douwe van der Mei schoot de bal onberispelijk raak. Jammerlijk genoeg vond de leidsman dat er in het strafschopgebied gevaarlijkspel had plaatsgevonden door een omhaalbeweging van Mitchell Schievels, waardoor het doelpunt werd afgekeurd. In de tweede helft waren beide ploegen redelijk in evenwicht, waarbij de thuisploeg enkele aardige kansen wist te creëren. In een overvol strafschopgebied zag Schievels tot tweemaal toe zijn schot geblokt worden en was het Herbert Golsteijn die naast schoot. Ook enkele pogingen door de lucht van o.a. Veenstra, Schievels en v.d. Mei leverden niet het gewenste resultaat op. Daar waar Waskemeer niet tot scoren kwam, was het aan de zijde van Grijpskerk wel bij één van de spaarzame kansen in de tweede helft raak. Een vrije trap van oudgediende Jager werd op fraaie wijze binnengeschoten. Met nog een kleine tien minuten op de klok, zag Sietze Keuning diens tweede gele kaart getoond worden. Waskemeer slaagde er vervolgens niet meer in om in het restant van de wedstrijd een offensief te creëren. Op paasmaandag stond de tweede wedstrijd van het weekend op het programma. Ditmaal was Rijperkerk de opponent. Nog voordat het leeuwendeel van het publiek de paasbrunch had gelaten voor wat het was en op het sportpark was gearriveerd, stonden de groenhemden al op voorsprong. Mitchell Schievels zette samen met Veenstra op de verdediging druk. Verdediger Dijksma besloot daaropvolgend de bal terug te spelen naar diens eigen doelman. De snelle Schievels onderschepte de te korte terugspeelbal en schoot in eerste instantie op de doelman, waarna de rebound alsnog raak was. Rijperkerk herpakte zich direct en wist middels een uitstekende voorzet de bal bij clubtopscorer Hendriks te brengen, welke vervolgens hoog over kopte. Terstond was het opnieuw Waskemeer dat een enorme dot van een kans wist te creëren. Bouwe Veenstra omspeelde diens directe tegenstander en zette Schievels vrij op de rand van het strafschopgebied, oog in oog met de doelman. Diens inzet verdween net als bij het eerste doelpunt op de keeper, maar een rebound volgde ditmaal niet waarmee deze levensgrote kans onbenut bleef. Na ruim twintig minuten te hebben gespeeld wist Hendriks zich los te weken van het centrale duo Herman Rozema en Rik Haven en bereikte vervolgens middels een steekpass Meijer die in de korte hoek raakschoot. In de periode die hierop volgde leek Waskemeer enkele malen door te breken, maar was het voornamelijk de grensrechter van Rijperkerk die de aanvallen smoorde middels luttele dubieuze buitenspelsignalen, waarmee het de goed fluitende scheidsrechter niet eenvoudig werd gemaakt. Ook Rijperkerk kreeg nog één behoorlijke kans, maar deze verdween hoog over. In de tweede helft namen de frustraties van Rijperkerk, zowel vanuit het veld alsmede vanaf de bank, toe. Dit resulteerde in diverse overtredingen en uitingen die met geel werden bestraft. Nadat Rutger Bosch binnen de lijnen was gekomen bij Rijperkerk, kregen de gasten enige tijd weer de overhand, maar kwam de ervaren Wietse-Jan Beijert niet echt in de problemen door enkele verraderlijke afstandsschoten klemvast te pakken. Aan de zijde van Waskemeer moest Bart Roijinga na een blessure buiten het speelveld wachten om het veld weer in te mogen. Tijdens de man minder situatie stond de thuisploeg verdedigend niet goed, waarvan Rutger Bosch wist te profiteren. Diens schot verdween via het been van jeugdspeler Remco Melles in het doel achter keeper Beijert (1-2). Aansluitend kreeg Hendriks nog een aardige kans, welke hoog over verdween. Waskemeer bleef strijden voor elke meter en wist daardoor nog enkele goede kansen af te dwingen. De grootste kans was net als in de eerste helft voor Mitchell Schievels, welke listig aan buitenspel was ontsnapt. De lange spits kwam alleen op de doelman af, maar bleef niet rustig en liet de kans op de gelijkmaker onbenut. Nadat Waskemeer Bart Roijinga gewisseld had voor Tjeard Haites en Tim Haven voor Hedzer van Veen, was het Schievels die neer werd gelegd in het strafschopgebied. Regillio Holder nam diens verantwoordelijkheid als aanvoerder en schoot raak (2-2). Gelet op het aantal grote kansen dat Waskemeer deze middag kreeg, was het enigszins teleurgesteld dat het slechts één punt mocht bijschrijven. Anderzijds was het opgelucht dat de negatieve reeks middels een gelijk spel is doorbroken. Volgende week wacht het uitduel tegen Zwaagwesteinde. De eerdere ontmoeting dit seizoen resulteerde in een 0-5 overwinning voor de manschappen uit Zwaagwesteinde. Bekijk hieronder de wedstrijdfoto's die door Jaco Jonkman gemaakt zijn.