Waskemeer blijft derdeklasser na winst tegen TOP'63

Na de 1-3 winstpartij tegen Bolsward, mocht Waskemeer aantreden tegen derdeklasser TOP'63 uit Oppenhuizen. In de eerste helft waren de groenhemden meerdere malen gevaarlijk voor het doel van de gastheren, maar er werd slechts eenmaal gescoord. Een prachtige voorzet van Tjeard Haites werd door Mitchell Schievels voor het doel teruggekopt op de inkomende Bouwe Veenstra die moeiteloos raak kopte, nadat hij eerder net naast had geschoten. Terstond verdween een schot van Schievels op de paal en ook afstandsschoten van Herman Rozema en Tim Haven troffen geen doel. Er werd achterin onder leiding van Regillio Holder nagenoeg niets weggegeven. Na rust kwam TOP'63 beter voor de dag en werd dreigender. Een inzet na een afgeslagen corner werd door Rik Haven van de lijn gekopt. Ook bij een actie later kwamen de groenhemden goed weg dankzij handelend optreden van Sietze Keuning en doelman Beijert. Het aanvalsduo Schievels en Veenstra verzuimden enkele goede counters niet in één ruimere voorsprong om te zetten. In de negentigste minuut sloeg het noodlot toe. Atse Atsma kopte bij één van de vele opportunistische lange ballen raak. Waskemeer gaf niet op en wist binnen 5 minuten van de eerste verlenging tweemaal te scoren via Schievels en Veenstra. In het restant van het duel wist Waskemeer het duel op slot te gooien, waardoor het ook volgend jaar, na een lange weg, opnieuw in de derde klasse uitkomt.