Stuntend Waskemeer een ronde verder op LVG

Waskemeer is voor de tweedemaal in haar historie doorgedrongen tot de tweede poulefase in het A- toernooi van het Leekster Voetbalgala. Slechts één keer eerder, tijdens het seizoen 2017-2018 waarin het B- toernooi werd gewonnen, plaatste Waskemeer zich voor de tweede ronde van het A- toernooi.

Na een moeizame start tegen Zuidlaren en Zevenhuizen, de op papier zwakkere tegenstanders in de poule, leek de volgende ronde een utopie (tweemaal gelijkspel). ONR werd echter verrast door de dadendrang van de groenzwarten. In een bloedstollende wedstrijd wist een uitstekend Waskemeer met geraffineerde uitvallen van Hardenbol en Schievels drie keer het net te vinden en zetten de oranjehemden, ondanks fel aandringen, er slechts 1 goal tegenover.

Tegen de zaalvoetballers van Westerkwartier moest minimaal een punt worden gehaald. De voortreffelijke doelman Bouma was bijna niet te passeren, maar moest snel in de wedstrijd het antwoord schuldig blijven. De coaches Meijerhof en Rojinga bleven er vertrouwen in houden en dat bleek terecht. In de dying seconds was het Hardenbol die de groenhemden op fantastische wijze naar de tweede ronde schoot.

Donderdag 29 december speelt Waskemeer om 19:30 uur in Leek voor een historie plaats in de finale ronde!

22/10 Waskemeer 1 Drenthina 1 0 - 2
Waskemeer 1 Veenhuizen 1 0 - 6
10/09 Waskemeer 1 ODV 1 4 - 2
03/09 Donkerbroek 1 Waskemeer 1 0 - 7
30/08 Harkemase Boys 2 Waskemeer 1 0 - 0
27/08 Waskemeer 1 VV Groningen 1 0 - 5
23/08 Waskemeer Wilper Boys 4 - 0
20/08 Waskemeer Sios 2 - 0