Waskemeer JO15 bekert door

Waskemeer JO15 bekert door Zaterdag stond het eerste thuisduel na de winterstop voor de JO-15 van Waskemeer op het programma. De groene brigade moest voor de beker af zien te rekenen met Roden JO15 4. Naast het behalen van de volgende ronde stond ook de eer op het spel, aangezien de talenten van Halbe-Jan en Jelmer twee weken eerder in Roden van de JO15 3 hadden verloren. Tijdens de warming-up werd al duidelijk dat Waskemeer iets recht ging zetten. Waar de tegenstanders als een stel natte kranten wat met de bal stonden te prutsen, bereidde de thuisploeg zich geconcentreerd voor. Tijdens het afronden werd er flink op keeper-in-vorm Nanning gepegeld, wat een voorbode bleek voor de wedstrijd die nog moest beginnen. Nadat scheidsrechter Wilco de Vos het duel in gang had gefloten schoot Waskemeer uit de startblokken. De groenhemden waren duidelijk blij dat ze zich weer eens op hun eigen veld uit konden leven, wat meteen leidde tot kansen voor de thuisploeg. Na een minuut of 5 brak spits Aren de ban met een prachtige knal van buiten de 16 meter. Niet veel later onderschepte diezelfde Aren een bal op de helft van de tegenstander en kon hij met zijn snelheid zo door naar de goal om de 2-0 te maken. Rechtsvoor Alex deed vervolgens een duit in het zakje met een beheerst schot. Middenvelder Sander, die even op gang moest komen, zat inmiddels ook goed in de wedstrijd en maakte er 4-0 van. In het veld en langs de kant bleek dat Roden de moed op had gegeven, waardoor Waskemeer de ruimte kreeg om de rest van de wedstrijd mooie dingen te laten zien. Aren was nog niet klaar en maakte na een individuele actie zijn hattrick compleet, waarna Sander met een afstandsschot de 6-0 op papier zette. Hierna gaf verdediger/middenvelder Laurens de tegenstander niet eens de kans om de bal drie keer over te spelen na de aftrap. Hij veroverde de bal door goed druk te zetten, ging een een-tweetje aan en schoot zelf binnen. Ook linksmid Bart bekroonde zijn goede spel nog voor rust met en een goal: 8-0. Na rust deed Waskemeer iets rustiger aan, maar wist het toch nog 3 goals te maken. Aren zette de turbo weer eens aan en dook alleen voor de keeper op, waarna hij binnen kon schuiven. Ook winteraanwinst Yannick pikte een goal mee, hij maakte een rebound koel af. Het slotakkoord was voor Aren, die de stand op 11-0 bracht. Aanvaller Anne, die na een lang verblijf in de ziekenboeg weer van de partij was, knalde nog snoeihard op de lat, maar hij kon zijn rentree helaas niet bekronen met een goal. Ook de multifunctionele Thijmen en Jort, die beide in alle linies hebben gespeeld, konden de score niet nog verder opkrikken. Dankzij de betonnen Waskemeerse verdediging, waar backs Sinne en Ruben geen duel verloren, en laatste man Lasse alles onder controle had, kreeg Roden precies nul kansen. Hierdoor eindigde de wedstrijd met een 11-0 stand op het scorebord en kan Waskemeer zich opmaken voor de volgende ronde. Onderstaande wedstrijdfoto's zijn gemaakt door Jaco Jonkman.
01/06 Lycurgus JO15-3 Waskemeer JO15-1 3 - 2
25/05 Waskemeer JO15-1 Zuidhorn JO15-3 3 - 0
18/05 SJO Amicitia-BG-ON JO15-1 Waskemeer JO15-1 5 - 2
11/05 Waskemeer JO15-1 Lycurgus JO15-3 0 - 1
04/05 Zuidhorn JO15-3 Waskemeer JO15-1 2 - 3
23/04 Waskemeer JO15-1 Actief JO15-3 5 - 0
18/04 Havelte JO15-1 Waskemeer JO15-1 3 - 0
13/04 Waskemeer JO15-1 Roden JO15-3 1 - 0