Nieuws Home Teams Besturen Programma Bardiensten Contact Inloggen App
Saturday 13 May 2023 14:30
Sportpark 'T Hagehiem
Rottevalle 3
-
Waskemeer 5
Rottevalle 3
3
-
3
Waskemeer 5
tegenstander
20'
tegenstander
30'
31'
Paul Hofstee
40'
Paul Hofstee
79'
Age Visser
tegenstander
85'

Gelijkspel Waskemeer 5 in en tegen Rottevalle

Gelijkspel Waskemeer 5 in en tegen Rottevalle

De manschappen van Waskemeer 5 zitten momenteel in de hoek waar de klappen vallen. De afgelopen vijf wedstrijden gingen namelijk allemaal verloren waarbij de pijnlijke 10-0 nederlaag tegen Drachtster Boys het meest in het oog springt. Bij menigeen gaan de gedachten dan ook terug naar het voorgaande seizoen waarin de groenhemden het seizoen wisten af te sluiten met welgeteld nul punten. In de voorbespreking passeerden diverse mogelijke oorzaken voor deze vrije val de revue. Waar de één een causaal verband ziet met de terugkeer van Tjado Rinzema die na een klussabbatical weer terug is op de velden zoekt de ander de oorzaak in de constatering dat er te vroeg gepiekt is. Feit is dat de virtuele koppositie zelfs in de meest opgerekte definitie niet meer binnen handbereik is. De resterende wedstrijden gaan dan ook om de spreekwoordelijke ‘keizers baard’ aangezien handhaving reeds is veiliggesteld en waarbij het doel zal zijn om het seizoen met een goed gevoel te eindigen. Dit weekend werd afgereisd naar Rottevalle waar bij het betreden van het sportpark direct het oog viel op een perfecte grasmat die er strak bijlag aangezien deze middels een robotmaaier onderhouden werd. Groot was de teleurstelling dan ook toen bleek dat op het naastgelegen kunstgrasveld gespeeld zou gaan worden. De thuisploeg wilde niks aan het toeval overlaten want bij een overwinning voor Waskemeer zouden de groenhemden over Rottevalle heen klimmen. Alles om voor te spelen dus! Coach Rolf Stuiver kon beschikken over een selectie bestaande uit bruto 16 man. Na enkele hoofdbrekers van de hoofdcoach wist hij te komen tot een hoofdbasis bestaande uit 11 spelers die hun opwachting mochten maken aan de aftrap.

Op een dampende kunstgrasmat begonnen beide teams om 14:30 aan de wedstrijd. Na tien minuten voetballen kwam de thuisploeg op voorsprong. Een corner viel precies tussen het Waskemeerse wal en schip en de bal kwam pardoes voor een Rottevalse voet terecht. Deze schoot de bal snoeihard in het dak van het doel waarbij keeper Nanning Zuidema kansloos was. Ondanks deze tegenslag rechtte de groenhemden de rug en vielen er meerdere kansen te noten. Zo wist Herbert Golsteijn bijna te profiteren van een miscommunicatie achterin waarbij de bal te kort werd teruggekopt op de keeper. De inzet van Herbert werd echter ternauwernood van de lijn gehaald. Ook Geert Jan Leeuw kreeg een goede kans maar na een fraaie solo ontbrak de kracht voor een vlammend schot en verdween de bal in de handen van de keeper. De scheidsrechter had vervolgens een penalty moeten geven nadat bij een actie Roelof Freerk Eringa een verdediger de bal met de hand beroerde. De scheidsrechter wilde hier echter niet aan en liet gedecideerd doorspelen. In de 30ste minuut viel uiteindelijk de goal aan de andere kant. Een te korte terugspeelbal werd maximaal uitgenut door Rottevalle waardoor de 2-0 op het scorebord kwam. De uitgelezen mogelijkheid op de 3-0 werd door Rottevalle onbenut gelaten. De scheidsrechter kende in tegenstelling tot bij het handsincident nu wel een penalty toe na licht contact in het strafschopgebied. Onder het motto onterechte penalty’s zitten niet werd de bal echter vakkundig naast geschoten waardoor de stand op 2-0 bleef. Dit gaf de groenhemden hernieuwde krachten en de aansluitingstreffer liet niet lang op zich wachten. Een fraaie dieptebal van Roelof Freerk Eringa belande bij Paul Hofstee die wel raad wist met dit buitenkansje en beheerst afrondde. Dit was de aanzet naar meer en enkele minuten later lag de 2-2 ook in het netje. Age Visser zette Herbert Golsteijn vrij voor de goal maar zijn inzet trof de paal. De bal belandde vervolgens echter precies voor de voeten van goalgetter Paul Hofstee die in twee instanties raak wist te schieten. De uitgelezen mogelijkheid om met een voorsprong de rust in te gaan kwam op naam van Hendrik Haaisma die de moegestreden Taeke Stoker had vervangen. Na een solo waarin hij net zoals in zijn jonge jaren enkele tegenstanders zijn hielen liet zien bleek echter dat zijn longinhoud niet genoeg puf meer bevatte om doeltreffend uit te halen waardoor de bal in de handen van de keeper verdween.

Na de pauze ontspon zich een gelijkwaardig duel waarbij keeper Nanning Zuidema enkele malen aan het werk werd gezet. Met enkele katachtige reddingen wist hij zijn doel echter schoon te houden. Ook kwam hij als winnaar uit de strijd toen de spits van Rottevalle in drie instanties niet tot scoren wist te komen omdat Nanning zich met zijn ziel en zaligheid voor de bal wist te werpen. In de 75ste minuut was het Tomar Peeters die een rollertje produceerde die een prooi was voor de keeper. Deze gooide de bal vervolgens in een poging om het spel snel te hervatten uit maar dit liep niet zoals hij had gehoopt. De bal belandde namelijk bij Age Visser die met al zijn ervaring constateerde dat de keeper niet goed stond opgesteld. Vervolgens produceerde hij een vlammend schot dat in de verre hoek binnen zeilde. Wederom schoot de scheidsrechter echter te hulp toen bij een ogenschijnlijk onschuldig duel de tegenstander maar al te graag naar de grond ging en al vallend veel geluid produceerde als ultieme poging om de scheidsrechter te overtuigen om een penalty toe te kennen. De scheidsrechter trapte erin en gaf maar al te graag een penalty. Deze werd binnengeschoten waarbij de bal echter niet het net deed bollen maar de bal door het net tegen de boarding aan de achterzijde verdween. Een gat in het net bleek hier de oorzaak van te zijn. In de slotfase werd Geert Jan Leeuw nog ingebracht nadat hij in de rust werd gewisseld om op krachten te komen. Onder toeziend oog van zijn trouwe supportersschare wist hij de verwachtingen waar te maken en tot scoren te komen ware het niet dat de grensrechter de goal afvlagde wegens vermeend buitenspel. De wedstrijd kabbelde vervolgens voort richting het einde waardoor de wedstrijd in 3-3 eindigde. Bij terugkomst in Waskemeer werd de wedstrijd nog langdurig nabesproken onder het genot van de nodige Poptimaal speciaalbiertjes. Woensdag staat de laatste wedstrijd van de competitie op de planning. Op het eigen sportpark ’t Ald leger zal om 20:00 afgetrapt worden tegen ODV.

Uitslagen
27/05 Waskemeer 5 Graaf Willem II VAC 5 3 - 4
22/10 Blauw Wit '34 10 Waskemeer 5 0 - 2
21/09 Houtigehage 2 Waskemeer 5 1 - 4
14/09 Waskemeer 5 VV Opende 3 2 - 1
03/09 Noordbergum 2 Waskemeer 5 0 - 3
Stand
1 De Sweach 2 20 42
2 SC Boornbergum'80 3 20 41
3 S.V. Haulerwijk 3 19 34
4 ODV 4 20 29
5 Rottevalle 3 20 29
6 Donkerbroek 3 20 28
7 Waskemeer 5 20 27
8 Drachtster Boys 7 20 26
9 TFS 2 20 19
10 Houtigehage 2 19 17
11 V.V. Westerkwartier 3 20 15
Competitie uitslagen
03/06
Drachtster Boys 7
TFS 2
4 - 2
01/06
TFS 2
De Sweach 2
1 - 1
31/05
S.V. Haulerwijk 3
ODV 4
7 - 0
30/05
SC Boornbergum'80 3
Rottevalle 3
3 - 0
27/05
Donkerbroek 3
TFS 2
2 - 1
27/05
Drachtster Boys 7
V.V. Westerkwartier 3
4 - 1
25/05
De Sweach 2
ODV 4
2 - 3
23/05
Houtigehage 2
SC Boornbergum'80 3
0 - 2
17/05
Waskemeer 5
ODV 4
3 - 1
17/05
V.V. Westerkwartier 3
Houtigehage 2
1 - 2
13/05
ODV 4
Donkerbroek 3
6 - 4
13/05
Rottevalle 3
Waskemeer 5
3 - 3
vv Waskemeer - De club waar iedereen welkom is!
Contact   Traininstijden   Programma   Privacy