-
0
Waskemeer 5

Waskemeer 5 incasseert nederlaag tegen Drachtster Boys

De afgelopen tijd is er binnen de gelederen van Waskemeer 5 vaak gesproken over de (virtuele) koppositie. De eerlijkheid gebied te zeggen dat deze de laatste weken uit zicht is verdwenen door nederlagen tegen Haulerwijk (2-4) en Donkerbroek (0-4). De groenhemden zijn hierdoor afgezakt naar de vijfde positie op de ranglijst. Een top drie klassering behoort echter zeker nog tot de mogelijkheden waarvoor er zaterdag wel gewonnen moest worden van Drachtster Boys. En laat dit nu net de tegenstander zijn waar het vijfde haar laatste overwinning tegen wist te boeken. Op 8 april werd moeizaam in eigen huis met 2-0 gewonnen door twee doelpunten van Herbert Golsteyn.

Onder stralende omstandigheden zette de karavaan van Waskemeer 5 omstreeks 13:30 koers naar Drachten. Onderweg bleek dat interim coach Fokke van der Wal, die vanwege een blessure ditmaal ontbrak in de hoofdbasis en zijn team vanaf de zijlijn zou bijstaan als hoofdcoach, ietwat verlaat was maar met gezwinde spoed onderweg was naar Drachten. Daar aangekomen troffen de groenhemden een uitgestorven sportcomplex aan en bleek dat er die middag maar één wedstrijd op het programma stond waardoor Drachtster Boys 7 – Waskemeer 5 het voor-, hoofd- en nagerecht van de middag vormde op sportpark Drachtster Bos. Ondanks de aanwezigheid van 4 beschikbare grasvelden besloot de thuisploeg dat er gespeeld zou worden op een kunstmat. Bij de warming-up bleek dat de thuisploeg over een aantal gezichten beschikten die bij de heenwedstrijd in Waskemeer niet aan de aftrap stonden. De gastheer had intern binnen de vereniging enkele versterkingen geshopt om niks aan het toeval over te laten. In de eerste helft was Drachtster Boys de sterkere en kwam terecht op een 1-0 voorsprong doordat de lenige spits kans zag om de korte hoek te vinden. De 2-0 viel niet lang daarna uit een vrije schietkans van de spits. De grootste kans in de eerste helft voor de groenhemden kwam op naam van Roelof Reinders; zijn krachtige volley werd echter een prooi voor de keeper. In de tweede helft viel de terugkeer van Geert Jan Leeuw te noteren die na zijn vertrek in 2007 weer terug is op het oude nest. Hij zal zich zijn terugkeer vast anders voorgesteld want binnen enkele minuten viel de 3-0 te noteren. De rappe spits van de Drachtster Boys viel ten prooi aan een sliding van Taeke Stoker. Waar hij enkele maanden geleden nooit in de buurt zou zijn gekomen van zijn tegenstander heeft zijn trainingsinspanning van de afgelopen tijd zich uitbetaald en raakte hij nu bijna de bal. Er was echter ook contact met de tegenstander waarbij de leidsman over het hoofd zag dat de tegenstander buiten de zestienmeter werd geraakt. Hij wees echter gedecideerd naar de stip waarna de thuisploeg dit buitenkansje wist te benutten en op 3-0 kwam. Taeke moest 10 minuten vanaf de zijkant toekijken aangezien zijn sliding werd beloond met een gele kaart. In het restant van de wedstrijd wist keeper Cees Prins menig aanval onschadelijk te maken maar kon hij niet voorkomen dat er toch nog enkele ballen binnenvielen. Grootste kans voor de groenhemden kwam op naam van Martijn. Roelof Reinders werd ogenschijnlijk in het strafschopgebied aangetikt maar ditmaal had de scheidsrechter met zijn timmermansoog geconstateerd dat de overtreding net buiten de witte lijnen had plaatsgevonden. De toegekende vrije trap verdween hoog over waardoor de uitgelezen kans op de eretreffer verdween als sneeuw voor de zon. Eindstand: 10-0.

Debuterend coach Fokke van der Wal zal zich zijn debuut anders hebben voorgesteld maar kon ondanks enkele tactische ingrepen de Drachtster storm niet doen keren. Tegen de twee geleende spitsen van de Drachtsters uit de O23 was helaas geen kruid tegen gewassen. Lang werd er echter niet getreurd want onder stralende omstandigheden was het goed vertoeven op het terras waarbij de wedstrijd zelf al snel naar de achtergrond verdween als gespreksonderwerp.

27/05 Waskemeer 5 Graaf Willem II VAC 5 3 - 4
22/10 Blauw Wit '34 10 Waskemeer 5 0 - 2
21/09 Houtigehage 2 Waskemeer 5 1 - 4
14/09 Waskemeer 5 VV Opende 3 2 - 1
03/09 Noordbergum 2 Waskemeer 5 0 - 3