JO10 boekt overtuigende overwinning op Oosterwolde

JO10 boekt overtuigende overwinning op Oosterwolde Op sportpark ’t Ald Leger kwam de JO10 dit weekend in actie tegen sv Oosterwolde. Waar de jeugd uit de hoofdplaats van de gemeente tot vorig jaar nog in actie kwam onder de naam van sv Oostenburg, is dit met de fusie van De Griffioen en Dio veranderd en gaan alle teams uit Oosterwolde vanaf dit seizoen door het leven onder de noemer van sv Oosterwolde. Aangezien de JO10 vorige week een vrij speelweekend had dateert de laatste wedstrijd alweer van 26 september, toen in en tegen Hoogersmilde een klinkende 2-14 overwinning werd geboekt. Met een weekje rust in de benen stonden de spelers dan ook vol enthousiasme en energie te trappelen toen de wedstrijd om 10:30 in gang werd gezet. Ondanks de vele regen van vrijdagnacht was het veld goed bespeelbaar. Vanaf het eerste fluitsignaal schoot de JO10 uit de startblokken en binnen een minuut werden de keeperskunsten van de keeper van Oosterwolde al op de proef gesteld door Diederik, waarbij de keeper diens inzet wist te pareren. De keeper was ook alert bij een uitbraak van Nelson, waarbij hij de bal net op tijd voor Nelsons voeten wist weg te plukken. Ondanks een fraai nazomerzonnetje stormde het toch op het veld, want de aanvalsstorm van de thuisploeg werd alleen maar krachtiger. Dit resulteerde dan ook al snel in de verdiende openingstreffer. Joas kreeg de bal op het middenveld aangespeeld en wist met een fraaie slalom twee tegenstanders het spreekwoordelijke bos in te sturen, waarna hij de bal met buitenkantje rechts met uiterste precisie in de kruising wist te schieten. Enkele minuten later deed zich een identieke situatie voor, waarbij Joas er dit keer voor koos om de bal kiezelhard over de grond achter de keeper te plaatsen. De aanvalshonger van de groenhemden was hiermee nog niet gestild. Nadat Marc en Diederik een goede kans onbenut lieten was het Matthijs die de 3-0 voor zijn rekening nam. Nelson wist met een fraaie verdedigende actie de bal te ontfutselen van een tegenstander en gaf de bal loepzuiver mee in de loop bij Matthijs. Deze werd op de huid gezeten door zijn directe tegenstander, maar hij raakte hiervan niet in paniek en wist met gevoel de bal in de verre hoek te plaatsen via de binnenkant van de paal. Hierna was het weer de beurt aan Joas. Na een fraaie solo schoot hij de bal verwoestend in de kruising, waarmee hij zijn derde treffer van de ochtend aantekende. Door deze 4-0 voorsprong sloop er enige gemakzucht in het spel van de groenhemden, waardoor Oosterwolde beter in haar spel kon komen. Dit resulteerde in de verdiende aansluitingstreffer, welke werd gescoord uit een fantastische lob vanaf de zijlijn. De gasten werden hierna sterker en kregen enkele goede kansen, maar keeper Isa stond zijn mannetje en wist enkele schoten onschadelijk te maken. Doordat Oosterwolde nu veel voor het doel van Waskemeer was te vinden ontstond er achterin ruimte. Dit resulteerde na een goede uitbraak van de thuisploeg in een kans voor Jouke. Tot tweemaal toe was de keeper een sta in de weg bij twee poeiers van zijn voet, maar uit de weggegeven rebound wist Jouke’s grote broer Matthijs wel de trekker over te halen en zette daarmee de 5-1 op het scorebord. Dit was tevens de ruststand. In de tweede helft nam Diederik de plaats van Isa in onder de lat. Dat Isa naast keepen ook een behoorlijk potje kan voetballen werd al snel duidelijk, want in de eerste minuten kreeg hij al twee goede mogelijkheden. Waar de keeper bij Isa's eerste mogelijkheid nog de bal wist te pareren eindigde zijn tweede kans op de paal. Desondanks duurde het niet lang voordat ook de score in de tweede helft werd geopend. Na een fraaie steekbal van Marc op Jouke kwam laatstgenoemde oog-in-oog te staan met de keeper. Beide gingen hierbij vol voor de bal, wat resulteerde in een botsing. Jouke was degene die hierbij als eerste wist op te staan, waarna het voor hem een koud kunstje was om de bal in het lege doel te tikken. Enkele minuten later lag ook de 7-1 in het netje. Een schot van Matthijs werd nog katachtig gekeerd door de keeper van Oosterwolde, maar hierbij belandde de bal voor de voeten van Nelson. Deze wist wel raad met dit buitenkansje en schoot zonder twijfel de bal tegen de touwen. Waskemeer kon naar hartenlust combineren en de spelers lieten hierbij mooie combinaties zien. Uit één van deze combinaties vormde Isa het eindstation, maar hij schoot de bal op de paal. De bal kaatste hierbij terug in het speelveld precies voor de voeten van Matthijs, die deze kans wist te verzilveren. Vlak voor het eindsignaal was het Nelson die zijn tweede treffer van de ochtend wist te maken. Een afgemeten voorzet van Jouke belandde voor zijn voeten, waarna Nelson de bal bekeken door de benen van de keeper wist te spelen en de bal de achterlijn passeerde. Het slotakkoord van het duel was echter aan de gasten uit Oosterwolde, want met een mooi afstandsschot bepaalden zij de eindstand op 9-2. Net als in de wedstrijd tegen Hoogersmilde vielen ook ditmaal de doelpunten als rijpe appelen uit een boom, waardoor wederom een overtuigende uitslag werd neergezet. Met deze wedstrijd is de eerste competitiefase ten einde gekomen voor de JO10. Coaches Johan Keuning en Tseard Haites kunnen terugkijken op goede eerste reeks. Met aanvallend en attractief voetbal in combinatie met een gezonde dosis strijdlust en enthousiasme hebben de groenhemden mooie resultaten weten te behalen en het elke tegenstander lastig gemaakt! Met een welverdiende herfstvakantie voor de boeg is de JO10 volgende week vrij, waarna in het weekend van 24 oktober de tweede competitiefase zal starten. De indeling en het bijbehorende programma zal binnenkort door de KNVB gepubliceerd worden. Hopelijk levert ook de nieuwe competitie weer de nodige fraaie duels op. De aankomende tegenstanders zijn in ieder geval alvast gewaarschuwd voor de groenhemden! Onderstaande foto's geven een impressie van de wedstrijd.
0 Waskemeer JO10-1 0 0
0 Trinitas JO10-1G 0 0
0 S.V. Oosterwolde JO10-2 0 0
0 S.V. Hoogersmilde JO10-1 0 0
0 ST Een/Veenhuizen JO10-1G 0 0
0 Donkerbroek JO10-2G 0 0