Seizoensoverzicht jeugd 2018/2019

Inmiddels is de maand juli aangebroken en zijn al onze jeugdteams uitgevoetbald. Hierdoor kunnen ze gaan genieten van een welverdiende zomerstop. Als vereniging zijn we al druk bezig om vooruit te kijken naar het nieuwe seizoen en intussen zijn de teamindelingen bekend (kijk daarvoor hier). Naast vooruitkijken is het ook een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen seizoen. Het voetbaljaargang werd op 1 september geopend met de eerste bekerwedstrijden, waarna de laatste voetbaltoernooien eind juni gespeeld werden. Terugkijkend kunnen we als vereniging stellen dat onze jeugdteams een geslaagd voetbaljaargang achter de rug hebben!

De jongste jeugd binnen onze vereniging heeft gedurende het seizoen op de vrijdagavonden getraind. Onder begeleiding van opper-kabouter Emma Russchen maakten de kabouters spelenderwijs kennis met het voetbalspelletje. In mei werd zelfs deelgenomen aan een JO7 competitie van de KNVB. Tijdens het eerste toernooi was het voor onze kabouters erg wennen om tegen andere kabouterteams te spelen, maar gedurende de maand ontwikkelden de spelers zich uitstekend. Waar tijdens speelronde 1 alle wedstrijden verloren gingen werden de resultaten steeds beter naarmate de maand mei vorderde. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste doelpunten en overwinningen een feit waren, waarbij met name de winst in de kabouterderby tegen ODV op ons eigen Rabobank jeugdtoernooi een hoogtepunt was! Onder het motto ‘wie de jeugd heeft heeft de toekomst’ belooft dit veel goeds voor de komende jaren!

Ook de JO8 trainde het afgelopen seizoen op de vrijdagavonden. Coaches Kim Groot en Tom Stellingwerf wisten een hecht team te smeden waarbij het plezier altijd voorop stond! Dat met een grote dosis voetbalplezier en lol ook resultaten behaald kunnen worden heeft het team ruimschoots bewezen. Alhoewel niet alle wedstrijden in winst werden omgezet was geen van de gespeelde wedstrijden saai. De neutrale toeschouwer was bij de JO8 aan het juiste adres en kon menigmaal genieten van een doelpuntenfestijn. Kenmerkend hiervoor was de laatste wedstrijd van het seizoen, welke gespeeld werd in en tegen Gorredijk. In een knotsgek duel trokken de groenhemden uiteindelijk met 7-9 aan het langste eind. Ook tijdens de recente toernooien op ons eigen sportpark en in Leek kwam de JO8 goed voor de dag, waardoor het seizoen met een tevreden gevoel werd afgesloten.

De JO10 kende een wispelturig seizoen. Gedurende de eerste seizoenshelft was het team ingedeeld in een zware competitie met onder andere Harkemase Boys en Oerterp. Hierdoor werden weinig wedstrijden winnend afgesloten, maar gevolgen voor de onderlinge sfeer in het team van Oene Bouma had dit niet. Dat de spelers gedurende de najaarscompetitie veel hadden geleerd bleek wel in de tweede seizoenshelft, want de JO10 draaide daarin als een speer! Op de ongenaakbare kampioen Wilper Boys na werden alle wedstrijden winnend afgesloten, waarbij menigmaal de dubbele cijfers werden behaald. De heren en dames van de JO10 hebben daarmee aangetoond over veerkracht en karakter te beschikken, wat ze in september weer op de grasmat mogen leggen.

De spelers van de JO12 kunnen met recht stellen dat ze een fantastisch seizoen achter de rug hebben, waarbij in totaal ruim 200(!!!) doelpunten gescoord werden. In de najaarscompetitie werd het kampioenschap in de wacht gesleept doordat Harkema Opeinde op doelsaldo het nakijken werd gegeven. Door deze titel kwam de JO12 na de winterstop een klasse hoger uit, maar ook daarin werden uitstekende resultaten geboekt. Achter de terechte kampioen BBC Bergum werd namelijk de tweede plaats in de wacht gesleept. Ook tijdens de zomertoernooien was de JO12 op het podium terug te vinden. Op 1 juli werd op het eigen sportpark ’t Ald Leger beslag gelegd op de eerste plaats tijdens het Rabobank jeugdtoernooi. Twee weken later werd dit nog eens dunnetjes overgedaan. Op het sterk bezette Jantje Beton toernooi bij VEV’67 in Leek werd het goud behaald. Hiervoor werd in de halve finale en finale achtereenvolgens afgerekend met eersteklassers VEV’67 en NEC Delfzijl. De groenhemden van Joost van Burgsteden en Tomar Peeters hebben daarmee aangetoond dat onze vereniging zich kan meten met omliggende verenigingen, wat veelbelovend is richting de toekomst!

Onder begeleiding van het super-duo Jelmer Haites en Halbe Jan de Boer kende de JO15 een uitstekende eerste seizoenshelft. Hierbij moest het aan het slot alleen kampioen vv Drachten voor zich dulden. Na de winterstop kwam het team een niveau hoger uit. Hierbij konden de spelers wekelijks prima meekomen met de tegenstanders en werd een plaats in de middenmoot bemachtigd. Naast de competitie kende de JO15 ook een uitstekende bekercampagne. Deze werd op zaterdag 1 september gestart in en tegen de Knipe, waarna achtereenvolgens afgerekend werd met o.a. J.V. Oostenburg, s.v. Haulerwijk, vv Roden en Terschelling/AVV. Uiteindelijk bleek Havelte het eindstation voor de groenhemden, waardoor het team net naast een plek in de kwartfinales greep. Het absolute hoogtepunt van de bekercampagne was natuurlijk de wedstrijd die op 30 maart gespeeld werd op Terschelling. Er zal door de spelers, coaches en meegereisde supporters nog vaak teruggedacht worden aan o.a. het winnende doelpunt van Alex, de bootreis en het bezoek aan de Mc Donalds in Harlingen. In juni werd daarnaast deelgenomen aan het voetbalkamp bij Leovardia in Leeuwarden, waarna op zaterdag 22 juni het voetbaljaargang in stijl werd afgesloten met de eindoverwinning op het Jantje Beton toernooi in Leek. Kortom, de JO15 kan terugkijken op een seizoen met meerdere memorabele momenten!

Ook de heren van de JO19 kunnen terugkijken op een seizoen met meerdere hoogtepunten. Alhoewel de JO19 selectie was opgedeeld in een JO19-1 en een JO19-2 team kwamen de heren zowel op als naast het veld als één team voor de dag. De onderlinge sfeer in het team was uitstekend te noemen, wat mede te danken was aan de inbreng van het leiders-trio Douwe v/d Meij, Jurrien Hummel en Bart Roijinga. Met hun ervaring en kennis werd menig tegenstander het vuur aan de schenen gelegd. Tijdens de tweede seizoenshelft betaalde dit zich uit in een kampioenschap voor de JO19-2. In de kampioenswedstrijd in en tegen directe concurrent Gorredijk trokken de groenhemden de eerste plaats over de streep door een 1-2 overwinning (doelpunten van Rocco en Jorrit). Het seizoen werd afgesloten met een weekendtripje naar onze Oosterburen. Hier werd deelgenomen aan de G+S Automobile Cup van SCC Phoenix Kisdorf. Op zaterdag werd een cultureel verantwoord bezoek gebracht aan haven van Hamburg en de fameuze Reeperbahn, terwijl op zondag de wedstrijden werden gespeeld. Daarnaast ging zowel op vrijdag- als zaterdagavond het dak eraf met de groenhemden en samen met de lokale Duitsers maakten ze er een groot feest van.

Na het lezen van bovenstaande moge het duidelijk zijn dat we als vereniging terugkijken op een geslaagd seizoen. We zullen er alles aan doen om dit in het voetbaljaargang 2019/2020 minimaal te evenaren, maar eerst is de tijd van zon, zee en vakantie aangebroken. In week 34 (maandag 19 augustus) zullen de eerste trainingen weer starten als voorbereiding op het nieuwe seizoen. We hopen eenieder dan weer uitgerust en in goede gezondheid te mogen begroeten op ons sportpark!