Seizoensoverzicht jeugd 2019/2020

Inmiddels is het ruim twee maanden geleden dat de laatste jeugdwedstrijden gespeeld werden binnen onze vereniging. Doorgaans is er in mei volop actie op sportpark ’t Ald Leger, maar momenteel is het stil. Waar normaal gesproken de beslissende periode zou zijn aangebroken in de competities en de prijzen vergeven zouden worden is dit nu niet aan de orde. Het Corona virus heeft namelijk tot een abrupt einde geleid van het seizoen 2019/2020. Volkomen begrijpelijk natuurlijk want het Corona virus raakt iedereen. Desondanks is het natuurlijk ook jammer want met de zomer in aantocht hadden we nog enkele mooie voetbalweekenden voor de boeg. Ondanks het plotselinge einde willen we toch even terugblikken op het afgelopen seizoen van onze jeugdteams.

Natuurlijk beginnen we hierbij met onze jongste jeugd: de kabouters. Onder leiding van Emma Russchen, Sinne Jonkman en Joost van Burgsteden hebben de spelers zich uitstekend ontwikkeld. Sommigen maakten dit seizoen pas de eerste stappen op het voetbalveld, maar voelden zich op de grasmat gelijk als een vis in het water. Elke zaterdag was het een feest voor de spelers als ze de wei in mochten. Met passie, beleving en plezier werden toernooien gespeeld in o.a. Kollumerzwaag, Oosterwolde, Wijnjewoude, Terwispel en natuurlijk Waskemeer (kijk voor een verslag van het toernooi in eigen huis hier). Het enthousiasme kwam niet alleen van de spelers, want ook de ouders bleken trouwe supporters. In grote getalen reisden ze mee met het team en was het elke zaterdag een bonte kabouterstoet die klaarstond voor vertrek! Naar nu blijkt was het toernooi in Terwispel de laatste van dit seizoen. Maar niet getreurd, ook aankomend seizoen zullen de kabouters weer te zien zijn op de velden!

Ook voor de JO9 was het elke zaterdag een groot voetbalfeest. Coaches Kim Groot, Tom Stellingwerf en Ruben v/d Vaart wisten een hecht team te smeden waarbij het plezier altijd voorop stond. Dat met een grote dosis voetbalplezier en lol ook resultaten behaald kunnen worden heeft het team ruimschoots bewezen. Alhoewel niet alle wedstrijden in winst werden omgezet was geen van de gespeelde wedstrijden saai. De neutrale toeschouwer was bij de JO9 aan het juiste adres en kon menigmaal genieten van een doelpuntenfestijn. Het team is een echt vriendenteam die het zowel in als buiten het veld goed met elkaar kunnen vinden. De JO9 kan daarom met recht spreken van een geslaagd seizoen!

De JO11 stond dit seizoen onder leiding van Oene Bouma en Tomar Peeters. Daarnaast maakte Harry v/d Veen zijn debuut als trainer van deze talentvolle groep. De eerste seizoenshelft werd afgesloten met een keurige 6de plaats. Een goede prestatie aangezien de groenhemden waren ingedeeld in een pittige competitie. Hoogtepunten van het seizoen waren de knappe 1-3 overwinning in de streekderby in en tegen Bakkeveen en de eclatante overwinning in eigen huis op ONB, waarbij de gasten uit drachten met maar liefst 10-1 verslagen werden (een verslag van deze wedstrijd is hier te vinden). Gedurende het seizoen kwam Chayenne het team versterken en zij heeft zich moeiteloos weten in te passen. De spelers hebben nu een lange zomerstop voor de boeg, maar zullen tegen de tijd dat het seizoen weer start staan te trappelen om hun voetbalkunsten te tonen!

De heren van de JO13 kunnen met recht stellen dat ze een fantastisch seizoen achter de rug hebben. Het team bleek een ware doelpuntenmachine te zijn, want in totaal wisten de groenhemden ruim 180 keer het net te vinden. In de najaarscompetitie resulteerde deze stortvloed aan doelpunten in een verdiend kampioenschap voor het team van Bart Roijinga en Jerre Wagenaar. Ook in het jaar 2020 was de JO13 nog ongeslagen in de competitie en op weg naar wederom een mooi seizoen. Naast de goede resultaten in de competitie bleken de spelers ook ware cupfighters te zijn. Door Smilde’94 in eigen huis met 3-7 te verslaan (kijk voor een verslag op deze wedstrijd hier) wisten de groenhemden namelijk de finale van de KNVB beker te bereiken! Door de spelers werd hier al reikhalzend naar uitgekeken en waren er al plannen om met een spelersbus af te reizen naar finale, maar het Corona virus gooide helaas roet in het eten. Ondanks het feit dat de finale niet meer gespeeld zal gaan worden kunnen de spelers met recht spreken van een fantastisch seizoen die ze zich nog lang zullen heugen!

Met het fanatieke trainersduo Jelmer Haites en Halbe Jan de Boer aan het roer wist de JO17 in de eerste seizoenshelft een plek in de middenmoot te bemachtigen. Ondanks het feit dat de groenhemden vaak goed mee konden komen met de tegenstander wisten ze soms moeilijk tot scoren te komen, wat de tegenstander vaak wel lukte. Hierdoor gingen enkele wedstrijden tegen de verhouding in verloren, maar op het vertoonde veldspel kunnen de spelers tevreden terugkijken. Het team kan met recht gekenmerkt worden als een vriendenteam, waarbij de meeste spelers al vanaf jongs af aan met elkaar samenspelen. De sfeer in het team is daarmee dan ook uitstekend en de spelers steunen elkaar door dik en dun. Het hoogtepunt van het seizoen had in juni moeten plaatsvinden. Dan zou namelijk deelgenomen worden aan het meerdaagse A&B toernooi in Valthermond, waarbij de spelers hun krachten hadden kunnen meten met teams uit heel Nederland. Dit toernooi houden de spelers nog tegoed in het nieuwe seizoen.

Last but not least komen we uit bij de JO19. In de eerste seizoenshelft wisten de groenhemden uitstekend voor de dag te komen. Alhoewel de eerste competitiewedstrijd verloren werd van de naar later bleek ongenaakbare kampioen Read Swart, werden de resterende wedstrijd bijna allemaal in winst omgezet. Dit betaalde zich uit in een keurige tweede plaats op de ranglijst. De onderlinge sfeer in het team was uitstekend te noemen, wat mede kwam door de positieve inbreng van het trainersudo Douwe v/d Meij en Jurrien Hummel. Voor de meeste spelers van de huidige JO19 geldt dat ze zullen doorstromen naar de senioren, waarmee hun jeugdperiode ten einde komt. Als seizoensafsluiter zou het team deelnemen aan de G+S Automobile Cup van SCC Phoenix Kisdorf in Duitsland, waar onze vereniging inmiddels een vaste gast is aan huis is. Helaas is ook dit toernooi inmiddels afgelast in verband met het Corona virus.

Na het lezen van bovenstaande moge het duidelijk zijn dat we ondanks het abrupte seizoenseinde als vereniging terugkijken op een geslaagd seizoen. We zullen er alles aan doen om dit in het voetbaljaargang 2020/2021 minimaal te evenaren. Doordat zowel het hoofdveld als het trainingsveld momenteel onder handen genomen wordt kan hierop helaas voor de zomerstop niet getraind worden, maar we hopen dat we hierdoor bij de aanvang van het nieuwe seizoen beschikken over een fantastische grasmat! Binnenkort zullen de teams meer informatie ontvangen over het inleveren van de teamkleding en de teamindelingen voor het aankomende seizoen.