90'
90'
Rik Haven

Waskemeer 5 pakt virtuele koppositie terug in koud Drachtstercomagnie.

Waskemeer 5 pakt virtuele koppositie terug in koud Drachtstercomagnie. Waskemeer 5 kreeg nog geen week rust en moest vrijdagavond alweer in actie komen tegen Troch Freunskip Sterk 2. Op basis van de ranglijst een lastige wedstrijd, waar voor de winterstop toch redelijk eenvoudig gewonnen werd. Hierbij moet ook wel gezegd worden dat Waskemeer die dag overcompleet was en keeper Stuiver destijds een ijzersterke wedstrijd speelde. In Drachtstercomagnie bouwt men natuurlijk met 21% korting, maar het resultaat mag er zijn hoor. Een schitterende accommodatie is het geworden. Enige wat door Age Visser als lastig werd ervaren was dat er geen toilet in de kleedkamer zat. Dankzij enkele ervaren aanvullingen kon Waskemeer 5 toch weer genoeg spelers verzamelen en zo begon om 19:30 de wedstrijd. Al na 5 minuten betaalde de ervaring zich uit in de persoon van Melle Stoker. Na een geweldige rush langs de lijn van Martijn gaf deze de bal met uiterste inspanning voor op de gretige broodbezorger. Met kracht, precisie en overtuiging knikte Melle de bal via de binnenkant van de paal langs de kansloze keeper. Wat hier op volgde was een viering die doet denken aan Marco van Basten tijdens het EK 1988. Eigenlijk was de man van de wedstrijd vanaf dat moment al bekend. Erg lang kon Waskemeer niet genieten van de voorsprong, want bijna meteen vanaf de aftrap begon een aanval van TFS welke uiteindelijk in het net achter Cees zou eindigen. Door een misser waarmee Jorn liet zien dat hij een zoon van heer Paniek is, belande de bal bij de snelle en behendige linksbuiten die deze kans professioneel in het doel werkte. Waskemeer kon weer opnieuw beginnen met de zoektocht naar de voorsprong. Duidelijk veldoverwicht was er, mede dankzij uitstekend optreden van Jacco Jongsma die meerdere malen zichzelf op fraaie wijze wist vrij te spelen en daarna steeds gevaarlijk de diepte zocht. Het was in de 30e minuut Halbert Van der Veen die de bal sterk vast wist te houden en hem na meer dan 3 minuten vasthouden mee gaf aan Rik Haven. Half uit de kluts wist hij de bal nog te raken met zijn inmiddels blauwe teen, maar het was raak! Helaas moest Waskemeer met een gelijke stand om warme thee, want het was wederom Sikma die dit maal meende een voorzet te moeten geven in eigen 16 waardoor TFS gelijk kon maken. De ene aanvulling heb je liever dan de andere om het zo maar te zeggen... In de 2e helft probeerde Waskemeer tevergeefs keer op keer de keeper van TFS te verschalken, maar het echte gevaar kwam er pas toen de laatste 2 invallers in het veld kwamen. Johan Stuiver en Jan Wagenaar brachten 100 jaar ervaring in het veld en dat zorgde voor de beslissing. Eerst was het nog Wagenaar die sportief een grote kans onbenut liet, maar even later was het wel raak. De verder uiterst ongelukkig spelende Bart Roijinga gaf de bal op eigenlijk ook ongelukkige wijze diep richting Haven. Door zowaar nog ongelukkiger optreden van diens verdediger kreeg Haven de bal pardoes voor zijn rechterbeen en dat wist hij goed af te maken. Omdat dit reeds diep in de blessuretijd was, hoefde Waskemeer ook niet meer bang te zijn voor een tegentreffer. Hier was simpelweg geen tijd meer voor. Met deze belangrijke overwinning doet Waskemeer 5 weer volledig mee voor de prijzen in de 6e klasse reserve. Melle Stoker had in de rust het veld reeds verlaten omdat hij nog naar een andere afspraak moest. Echter was de wedstrijd dusdanig spannend dat Melle aan het einde van de wedstrijd nog steeds langs het veld stond. Bijzondere toeschouwer was Geert-Jan Leeuw, die meteen ook maar aangaf voortaan ook zo nu en dan beschikbaar te zijn voor de ploeg. Het was een bewogen avond, en daarom werd er tot maar liefst 05:00 nog geanalyseerd in Waskemeer. Nogmaals dank aan Romke, Klaas, Rik, Jorn, Jacco, Johan, Jan en Melle. Dankzij hen kon deze wedstrijd gespeeld worden. Komende week gaan we de andere elftallen helpen aan een overwinning, week daarna klikken we het Westerkwartier aan de zegekar.