Dames 3 wint derby van Donkerbroek

VVW dames3 wint derby van Donkerbroek dames1

Afgelopen maandag stond de derby tegen Donkerbroek op het programma in de dames dorpen competitie. Deze moest gewonnen worden om aansluiting te behouden voor een plekje in de bovenste regionen. Het werd uiteindelijk verdient 3-2 voor de dames van Waskemeer. Waskemeer begon de eerste vijf minuten slecht. De bal wou maar niet voorruit en kwam in de zestien meter voor de voeten van een speelster van Donkerbroek de beheerst raak schoot met een schuiver in de lange hoek. 0-1. Dit maakte Waskemeer wakker en er werd daarna goed gespeeld en er werd maar weinig weggegeven. Het was Jannie Beijert die na een mooie combinatie met Christianne Roffel overtuigend de 1-1 binnen schoot. Daarna kwamen er meer kansen. Het was de goed spelende Jannie B die na een knappe solo onderuit werd gehaald in de zestien meter. Er werd terecht een penalty toegekend. Diezelfde Jannie schoot de bal onhoudbaar strak onder de lat in de goal. Ruststand 2-1.
De tweede helft begon erg vreemd. Na een schot van Christianne verdween de bal in de goal. De bal lag een meter achter de doellijn en iedereen was aan het juichen vanwege een 100% doelpunt. Echter de "de perfect leidende scheids Paul Hofstee" kon dit niet waarnemen en Donkerbroek dacht we gaan gewoon vrolijk door. Geen doelpunt dus tot verbijstering van alle Waskemeer speelsters en publiek. Kim Groot beloonde haar goede inval beurt door de 3-1 te scoren. Vlak voor tijd kwam Donkerbroek nog terug. Een vrije bal vanaf 20 meter werd onberispelijk binnen geschoten eindstand 3-2. Al met al een keurige collectieve overwinning voor de dames 3!