Waskemeer VR3 begint competitie overtuigend met winst

Op een heerlijke zomeravond wisten de Vrouwen 3 van Waskemeer op maandag 28 augustus jl. de eerste competitiewedstrijd van de Damesdorpencompetitie '17-18' overtuigend te winnen. Te gast bij Gorredijk Vrouwen 1 werd het maar liefst 0-5. De eerste 30 minuten waren voor een goed spelend Waskemeer. Het was eigenlijk een richtingverkeer richting het doel van Gorredijk. Christianne Roffel en Jannie Beijert beloonden het goede spel met elk één doelpunt. Paal, lat en keepster stonden nog in de weg voor een grotere score. Gorredijk kwam vlak voor rust nog eenmaal met een aanval door het centrum voor de goal, maar Marielle Hut hield met een uitstekende redding het doel schoon. Ruststand 0-2. In de tweede helft was er sprake van een vergelijkbaar spelbeeld als in de eerste helft. Myrthe Roffel schoot uit een corner raak, waardoor de winst eigenlijk niet meer de groenhemden kon ontgaan. Na enkele wissels te hebben toegepast werd het spel enige tijd iets minder verzorgd. Echter, stond in deze fase telkens keepster Mariëlle Hut haar mannetje. Op het einde was de pijp leeg voor Gorredijk, waar invalster Yentle Roffel maximaal van profiteerde door de geboden kansen te benutten. Een heerlijke vrije trap van Yentle zorgde voor de 0-4. Diezelfde Yentle mocht vlak voor tijd nog eens aanleggen voor de keurige eindstand van 0-5. "Man van de wedstrijd wordt vaak aan 1 speler gegeven, maar bij deze wedstrijd was het een teamprestatie van de gehele selectie", aldus de tevreden trainer Wietse-Jan Beijert. Aanstaande maandag spelen de Vrouwen in de Damesdorpencompetitie thuis tegen ONT/Rottevalle Vrouwen 2, aftrap vindt plaats om 20.00 uur. vvw vr3